Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отваряне на фар Punto MKII

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Отваряне на фар Punto MKII

    Здравейте колеги,някой успявал ли е да свали стъклото на фара на Punto MKII и как става? Има един канал в самия корпус, който е пълен с лепило и стъклото влиза вътре в канала - никакъв шанс да отрежа лепилото с ножче. Пробвах с пистолет за горещ въздух и шпакла но не помръдва това стъкло, просто в един момент от много нагряване омекват и двете пластмаси - и корпуса и стъклото и вече съвсем не могат да се разделят защото при допира с отверката или шпаклата се деформират. Ако каже как става ще съм много благодарен.
    1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

    #2
    фара се потапя в топла-много топла вода. като го нагряваш с пистолет го нагряваш много бързо и започва разтапяне на пластмасата. като постои повечко време във вода температурата се разпределя равномерно и във вътрешността демек към лепилото(болкит или силикон или каквото там е) после почваш да напъваш от единия край и по малко го отлепяш. колкото ти е по-широк инструмента толкова шанса да спукаш стъклото намалява. примерно можеш да ползваш лист от механична ножовка, преправен като секач
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

    Коментар


      #3
      Освен с водата може и по друг начин:-Постави го във фурната като започнеш от 60 градуса и пробваш дали се отлепя,ако не става дигаш температурата с 10 градуса и пак пробваш, така докато успееш да го отлепиш.
      Fiat Bravo 1.9 TD100

      Коментар

      Working...
      X