Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна крушка във фар на Стило- още полезно инфо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    Намери някой с малки ръчички, габаритите са лесни. Нищо не се сваля.
    ха дано,утре ще видя за какво иде реч,ако трябва секретарката ще викна,ще пиша....
    Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

ilko-gd написа:
      От дясната страна махаш казанчето за чистачките - развиваш горната гайка и го изместваш.
      Горната гайка ясно - достъпа е лесен, а я кажете за долната? Аз не успях да бръкна с нищо. Нито с обикновен ключ, нито с камък и гедоре. Добре че крушката светна - не беше изгоряла. Лош контакт от буксата.
      Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
      Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
      Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Като развиеш горната гайка само изместваш казанчето назад и можеш да смениш всичко по десният фар. Тази събота правих процедурата на Стило 1.6 на приятелка.За левият фар е малко по-сложно - през подкалника сменяш мигач, къси, халогени и единият габарит. Отгоре сменяш дълги и другият габарит.
        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Благодаря. Трябва да призная, че не пробвах да изместя казанчето, въпреки че бях развил горната гайка.А за левия знам. Имам опит. Капака на АБ долу, самата АБ долу, кутията на АБ с развит един болт, другия разхлабен и изместена назад, кабели, бушони - плетеница. ЗА ДА смениш една крушка...
          Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
          Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
          Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Аз се справих и без да местя казанчето,просто махам буксата с кабелите и става,но от другата страна се разковах,то акумолатор доло кутията дето е около него е на чопове и я дърпам нагоре,после снопове кабели всичко на една страна и готово,но кутията голямата ме забави 30 мин докато и закача чоповете(за фара говоря),вече ми е лесно 1 я път е кофти.
            Прикачени файлове
            Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

Като ви чета, очаквам скоро някой да опише как е сменил крушка през ауспуха!

Според мен най-бързо се открива достъп до крушките като се свали подкалника (а в някои случаи дори не е необходимо да се свали целият).

А ако пък имате да сменяте и на двата фара, мисля определено си заслужава да последвате препоръчвания метод - като свалите бронята. Може на някой това да звучи като разглобяване на половината кола, но повярвайте - не е така. Със свестни инструменти едва ли отнема повече от 15-20 минути. Отгоре са 4 болта, още толкова отдолу и по 2 отстрани. Не е чак толкова много работа, уверявам ви!

Между другото, и двата метода ги има отдавна описани в Downloads секцията (на английски, ама това едва ли е чак такъв проблем).
              ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Аз пък за да не ми се налага всеки пък да си троша ръцете със сваляне на гуми и т.н....при едната смяна свалих стойката на батерията и изрязах с ножовка предната част на пластмасата...сега без да свалям нито гума нито нищо успявам да си сменя крушките...просто махам батерията и имам достъпа който ми трябва...ако се наложи да се сменя крушка на халогените обаче....си става приказката със сваляне на броня....
                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

ами аз да ви кажа си свалям Бронята при всякаква намеса по фаровете по ми е удобно някак си Фара да ми е на масата :D
                  Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                  Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                  Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                  Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Working...
                  X