Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1.1 ръмжи силно : )

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 1.1 ръмжи силно : )

Привет!Ще опиша накратко моя проблем.Трябваше да си сменя водата в радиатора с антифриз и за да не направя някакъв гаф с обезвъздушаването реших да се доверя на специалист и отидох в сервиз. Всичко хубаво - наляха антифриз, "довиждане, живи здрави".Почти веднага след като смених антифриза, колата стана чувствително по-шумна. Особено на 5-та скорост... Винаги при движение с 90-100 е мъркала, а сега бучи яко все едно е на някакви свръх-обороти. При по-ниските скорости не го усещам така силно, но вече човек почва сигурно и да си внушава, като не е сигурен...Карах колата да видят отдолу гърнето, защото се сетих, че по същото време, по което ходих до сервиза чукнах колата на един легнал "полицай". Уж майстора видя някакъв проблем и заварява, но ръмженето си остава.Не знам защо съм си въобразил, че е от смяната на антифриза. Парното също ми се струва, че не духа достатъчно горещо (както беше).Какво ще кажете?
    Punto 1.9 JTD 2003
    Ex Punto 1.1 1994

Само да добавя, че без да си слагам грях на душата, направо подозирам тези от сервиза дали нарочно нещо не й направиха на количката, че да изкарат някой лев...
    Punto 1.9 JTD 2003
    Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Ако си ударил гърнето и си го разсипъл вътре, ще си ръмжи дори и и да е заварено отвън. За антифриза няма какво да объркат, само можеш да си провериш тръбите на радиатора да не са твърди и нивото на антифриза къде е.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
        Ако си ударил гърнето и си го разсипъл вътре, ще си ръмжи дори и и да е заварено отвън. За антифриза няма какво да объркат, само можеш да си провериш тръбите на радиатора да не са твърди и нивото на антифриза къде е.
        А нещо по ремъци, лагери...? Да елиминарам другите неща преди гърнето...
        Punto 1.9 JTD 2003
        Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Romeokton написа:
          S_BANKOV написа:
          А нещо по ремъци, лагери...? Да елиминарам другите неща преди гърнето...
          Е от къде да знаем, казваш че си ударил гърнето, казвамети възможна причина за да ръмжи. Ако нещо друго е правено или маслото е старо може и там да има проблем ама, така няма как да се разбере.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ами друго нищо не е правено, маслото е сменяно скоро. Ще взема да кача майстора на гърнето в колата да го повозя да чуе дали е от това.
            Punto 1.9 JTD 2003
            Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Иди отзад и ритай аспуха наляво-надясна,горе -долу за да провериш след удара дали не опира в купето.п.п Обезвъздуши още един път охл. уредба.
              LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
              ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Колега,според мен са ти взели катализатора и са ти сложили кухо гърне на негово място... както казваш да изкарат някой лев.Това е само предположение.Но при махане на катализатор колата става малко по-шумна,особено при по-високите обороти.
                Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Стига бе на Пунто 1.1 94 година досега ако не е махнат катализатора,направо са му направили услуга на човека.
                  FIAT BRAVO 1.6
                  FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                  LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

tipo33 написа:
                    Колега,според мен са ти взели катализатора и са ти сложили кухо гърне на негово място... както казваш да изкарат някой лев.Това е само предположение.Но при махане на катализатор колата става малко по-шумна,особено при по-високите обороти.
                    Не, това не е възможен вариант, понеже аз се съмнявам в тези, които ми сменяха антифриза, а не в този при който ходих после да види гърнето.Абе, не знам... Нямам хич време да се занимавам с количката.
                    Punto 1.9 JTD 2003
                    Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Romeokton написа:
                      tipo33 написа:
                      Не, това не е възможен вариант, понеже аз се съмнявам в тези, които ми сменяха антифриза, а не в този при който ходих после да види гърнето.Абе, не знам... Нямам хич време да се занимавам с количката.
                      Най-вероятно не са ти затегнали достатъчно основния болт на двигателя, затова ръмжи. Ама де да знам, моето куче ръмжи по котки!И внимавай, когато ходиш на автомивка - наглеждай ги, да не вземат да ти прецакат нещо по скоростната кутия! Че знае ли човек...
                      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

кола

Аз веднъж ударих картера и ми изгоря 1/2 бубина а уж картера и маслената помпа са били развалениВиж кабелите по колата да не се е извадило нещо
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

Често прогниват има лека пукнатина връзките там кадето влиза тръбата в малкото или голямото гърне и става Боооооооооооо бооооооооооо любимия ми звук :D но аз си обичам резачката :Д и да махнал сам катализатора и крайното гърне е спортно право тип муфлер исках и резонансото малкото да махна ама майстора неискаше да го свали :Д
                          >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Благодаря на всички за мненията. Ще видя какво ще правя и ако оправя проблема ще пиша за решението.
                            Punto 1.9 JTD 2003
                            Ex Punto 1.1 1994

Коментар

На нащо пунто пък гърнето беше заварявано един път шито направо. Това лято един път като го карах аз, го поизрязах един път и изведнъж почна да бръмчи. Смятай колко малко му е трябвало. Толкова е било зле. Направо сложиха друго в сервиза.
                              FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                              FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Working...
                              X