Колеги, както стана ясно от седмица съм собственик на Фиат Брава. Имам обаче един проблем и той е, че не ми работи километража - не ми показва, колко километра съм минал, нито пък с каква скорост се движа. Мисля, че проблемът е в датчика, но не мога да го открия къде се намира, за да го сменя. Някой има ли идея как да си реша проблема и да ми препоръча някой читав майстор, който да ми го поправи на разумна цена...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скоростомер
Collapse
X
-
Първо махни таблото и разгледай как са кабелите - често се случва, при промяната на километрите на колата, нещо да са объркали (примерно да не е хубав контакта на кабелите).Моще някой колега с осцилоскоп да ти премери датчика дали ти работи и дали дава сигнали, като по този начин най-добре ще се ориентираш, къде да търсиш повредата.Успех!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
mark написа:...Оказа се лоша спойка...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Имах същият проблем. В един момент отказаха едновременно скоростомера и километража. Оказа се че е счупен датчика, които се намира на корпуса на скоростната кутия и един привод, който придава въртенето от скоростната кутия към упоменатия датчик. Цена на датчика - около 90 лв. нов, 20 лв. втора употреба. Цена на привода - около 18 лв. Аз си купих 2 бр. датчици втора употреба, тъй като единият май не заработи. Ако искаш мога да ти го дам - дано при теб да проработи.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар