та въпроса ми е ясен от заглавието питам за Мареа ТД 100 но може да се разгледат и другите марки автомобилиако може да кажете за всяко число на колко литра отговаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На колко литра отговаря едно деление
Collapse
X
-
Според мен скалата е равномерна. Следователно делиш вместимостта на резервоара на броя деления и получаваш на колко литра приблизително отговаря едно деление. Ама доста приблизително. Не разчитай по тези деления да смяташ разход, например.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
При мен не е равномерна, а и по данните на колегата отгоре, неговата явно също не е равномерна, щом за 100 километра градско му смъква една чертичка, а няма как да изгори в Пловдив по-малко от 10-11 литра градско. Но аз съм свикнал с тази неравномерност и много точно си правя сметка на разхода и зареждането и както си е така. В горната половина на скалата ми смъква значително по-бавно, докато в долната - по-бързо.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:При мен не е равномерна, а и по данните на колегата отгоре, неговата явно също не е равномерна, щом за 100 километра градско му смъква една чертичка, а няма как да изгори в Пловдив по-малко от 10-11 литра градско. Но аз съм свикнал с тази неравномерност и много точно си правя сметка на разхода и зареждането и както си е така. В горната половина на скалата ми смъква значително по-бавно, докато в долната - по-бързо.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Ако не е отваряна кошницата до 8 деление и малко трябва да е 63л тоест до горе и като го разделиш трябва да е 7л8 Ако е отваряна и е изкривен поплавъка може и малко да грешиFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Не се заблуждавай не са равномерни деленията, още повече че, нивомера се износва с времето. с две думи работи на принципа на ветропоказателя иначе метода на Оги е най верен.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Как да не се изкриви поплавъка по точно оста като се вади кошницата винаги може да се изкривиFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Точно бензиномера е най- не точния уред ,на мем ми се е случвало в движение да ми свети лампата и стрелката пада до долу като спра за половин час и после паля лампата изгасва и срелката се качва над резервата два завоя и пак пада до долу и окото на тигара светва.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар