Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат брава 1.6 бензин,недържи обороти студена.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат брава 1.6 бензин,недържи обороти студена.

Колеги ако не съм на правилното място моля да ме извините,нова съм във форума.Проблема ми е от 1/2 седмици и то не всеки път като запаля оборотите са мн ниски и се колебае да изгасне,някой път задържи и работи на 1100 и като тръгна започва да гасне щом пусна гаста,това го прави докато загрее и лошото е,че когато реши да прави мизерии е все различно поведение,но определено на студена,и ако 2 дни има проблем то 2/3 работи идеално.Миналата година правеше мизерии с високи обороти пак когато си иска,сменен е стъпков мотор и темпер датчик проблема си остана докато не се смениха свещи,моля дайте съвети какво да правя,възможно ли е да са менте свещи и отново от там да е проблема.Не ми се ходи по диагностики,отговора го знам,само кинти.

Привет! Оправи ли се проблема? Ако се е оправил, би ли споделил какъв е бил? Имам фиат браво със същия двигател и от няколко месеца прави подобни проблеми. Последно уж има проблем с някакво реле (според диагностиката), което ще сменим и се надявам да е от него.
    http://www.youtube.com/watch?v=flgNCrXaeA0

Коментар

Вижте най-новото мнение Фиат брава 1.6 бензин,недържи оборот

Смених темпер.датчик и въздушен филтър,сложих и добавка в бензина,за момента е добре,но тя го прави когато си иска и незнам дали това ще е решението.

Коментар

Ако пак ти направи номер виж въздуховодите от въздушният филтър до дроселовата клапа,дали някой от тях не е спукан и не смуче въздух.

Коментар

Отидина свястна диагностика, иначе ще сменяш неща до безкрайност.Например и моята работи отвратително докато е студена. ЛАмпата на таблото не свети. Но след като и прочетох показанията се оказа че МАП сензора вместо да дава 720 mmHg атмосферно налягане на 300 и нещо в колектора, от време на време дава 1100 на 800. Ако, няма проблем отчетен в компютъра остават: филтри, свещи, кабели на свещи, бензинова помпа, регулатор на налягането, бобина. Долу-горе в този ред.Ламбда сензора също е възможен проблем, но той трябва да се отчете при диагностиката.Успех!
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
          FIAT UNO 1.5

Коментар

Вижте най-новото мнение Фиат брава 1.6 бензин,недържи оборот

Колеги благодаря ви за съветите,засега е добре,но докога и аз незнам тъй като тя си го прави когато си иска,но щом стигнем до майстор работи като часовник,с тия диагностики хвърлих пари колкото да сменя всички изредени неща от вас,така че с диагностиките се скарах.Ще покарам да видя къв ще е резултата и ще пиша.

Коментар

Успех. Дано се оправи! Пропуснах да спомена, че при мен светва и лампичката на инжекциона. Иначе всички останали признаци са като при теб. Ще сменим и релето и ако се оправи ще ти пиша, за да си знаеш.
              http://www.youtube.com/watch?v=flgNCrXaeA0

Коментар

Working...
              X