Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свирят ми спирачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Свирят ми спирачките

От два дена забелязах, че отвреме на време ми свирят спирачките. Някой може ли да ми каква би могла да е причината. Знам само,че трябва да си сменям предните накладки (не знам дали имат нещо общо двете неща).

N.Y. State of Mind

Коментар

Само това има значение в твоя случай износването на накладките и самото качество на феродото.Успех
      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Благодаря ви много! Работя по въпроса със смяната на накладките и се радвам,че не е нещо друго!

Коментар

Mindzu написа:
          Благодаря ви много! Работя по въпроса със смяната на накладките и се радвам,че не е нещо друго!
          Побързаи със смяната на накладките да не се наложи после да сменяш и дисковете

Коментар

свиренето зависи от феродото ,внимавай само да не премине в стържене !!провери си за всеки случай накладките и не бързай да ги сменяш ,и мойте накладки свирят ама СПИРАТ!
            фиатче Браво 2.0

Коментар

Тя колата е на 1 месец (откакто е моя). Като я купувах ми казаха, че са за сменяне. За сега рядко се чуват да свирят, но смятам че до две седмици ще ги сменя. Надявам се да не стане по-голям проблем през това време.

Коментар

колега безумие е да чакаш 2 седмици освен ,ако не караш колата и то при положение ,че преди 1 месец са били за смяна !все пак едни средно скъпи накладки са 30-40 лева ако утре ти се наложи да спреш рязко ??
                фиатче Браво 2.0

Коментар

Колежка съм! А относно 30-40лв за моята заплата не са малко !Относно 2те седмици - тогава е заплатата!

Коментар

Причините може да са наколко: накладки със съмнително качество; опечено феродо на накладките, или изпилени накладки. Проблемът се отстранява след смяната им с нови!
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                      Причините може да са наколко: накладки със съмнително качество; опечено феродо на накладките, или изпилени накладки. Проблемът се отстранява след смяната им с нови!
                      Моите предни накладки са на няколко месеца и също свирят, но поне като загреят колата спира добре. Предполагам, че свирят заради феродото от което са направени(моите).
                      Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
                      Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
                      Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
                      Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

Търси се..

Коментар

И задните свирят :D Аз сменям дискове с нарязани (по принцип пепелта от накладките свири) да поясня за незнаещите - когато дисковете са нарязани улейте спомагат пепелта да се отдели и съответно свиренето изчезва,но кво става оня ден слагам лети джанти и съответно барабаните отзад са супер ръждиви , свалям ги да ги боядисам и кво да видя на задното дясно колело няма грам феродо и съотвено барабана буквално - изкопан та ето откъде ми идва свиренето дори и с нарязани дискове..... Та общо взето като проверяваш предните не е лошо да се фърли един поглед и на задните

Коментар

tomazo написа:
                          колега безумие е да чакаш 2 седмици освен ,ако не караш колата и то при положение ,че преди 1 месец са били за смяна !все пак едни средно скъпи накладки са 30-40 лева ако утре ти се наложи да спреш рязко ??
                          Аз днес смених мойте, за 24 лева ги взех. Бяха останали само железата и стържеше яко.

Коментар

абе кви хора сте не можете ли да познаете кога са ви свършили накладките и стърже на желязо и кога свири просто?
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                              абе кви хора сте не можете ли да познаете кога са ви свършили накладките и стърже на желязо и кога свири просто?
                              Успокой страстите колега! Тук сме събрани всякакви шофьори-от такива с минимален стаж до дългогодишни такива. Не е задължително дори тези с много киломентри зад гърба си да разбират и да имат усет кям всичко. Идеята на форума все пак е да си помагаме-предимно чрез съвети. И все пак въпросът бе зададен от жена!
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                              X