Здравейте,колеги!Искам да попитам за един проблем относно ASR.Тази функция нали е за да не могат гумите да превъртят на сняг или лед?Когато съм на хлъзгав участък ми показва на таблото че е включен но гумите си се въртят.Пробвам да го включа от бутона,но отново няма резултат....До скоро не ми правеше такъв проблем,когато изписваше на таблото и се включваше,започваше едно тресене и баирите си ги изкачвах без проблеми!Моля ви дайте ми съвет защо не се включва а индикатора на таблото свети??? Благодаря ви предварително!И още един въпрос не е по темата и се извинявам предварително!Когато набия рязко спирачки понякога има едно удряне отпред и спирачките престъргват и не мога да спра бързо,даже вчера щях да ударя едно такси така...Рядко го прави но ми е доста голям проблем! Благодаря ви за отделеното време!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat stilo - ASR,Проблем със включването
Collapse
X
-
Re: Fiat stilo - ASR,Проблем със включването
Bokata93 написа:Здравейте,колеги!Искам да попитам за един проблем относно ASR.Тази функция нали е за да не могат гумите да превъртят на сняг или лед?Когато съм на хлъзгав участък ми показва на таблото че е включен но гумите си се въртят.Пробвам да го включа от бутона,но отново няма резултат....До скоро не ми правеше такъв проблем,когато изписваше на таблото и се включваше,започваше едно тресене и баирите си ги изкачвах без проблеми!Моля ви дайте ми съвет защо не се включва а индикатора на таблото свети??? Благодаря ви предварително!И още един въпрос не е по темата и се извинявам предварително!Когато набия рязко спирачки понякога има едно удряне отпред и спирачките престъргват и не мога да спра бързо,даже вчера щях да ударя едно такси така...Рядко го прави но ми е доста голям проблем! Благодаря ви за отделеното време!Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
-
С копчето го ИЗКЛЮЧВАШ, а не го включваш! Той си е включен постоянно докато не натиснеш копчето.Самият блокаж е електронен - натиска ти спирачките на предните колела и ти отнема газта. Това натискане на спирачките става чрез АБС-а и споменатият от теб проблем при спиране ме навежда на мисълта, че там нещо не е наред и от там и блокажа не ти работи. Като за начало вижте какво ще покаже на диагностика.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Bokata93 написа:Здравейте,колеги!Искам да попитам за един проблем относно ASR.Тази функция нали е за да не могат гумите да превъртят на сняг или лед?Когато съм на хлъзгав участък ми показва на таблото че е включен но гумите си се въртят.Пробвам да го включа от бутона,но отново няма резултат....До скоро не ми правеше такъв проблем,когато изписваше на таблото и се включваше,започваше едно тресене и баирите си ги изкачвах без проблеми!Моля ви дайте ми съвет защо не се включва а индикатора на таблото свети??? SadБлагодаря ви предварително!И още един въпрос не е по темата и се извинявам предварително!Когато набия рязко спирачки понякога има едно удряне отпред и спирачките престъргват и не мога да спра бързо,даже вчера щях да ударя едно такси така...Рядко го прави но ми е доста голям проблем! Rolling EyesRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
iakvvu написа:Упс!Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
ilko-gd написа:iakvvu написа:Упс!Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
Поне на Мерцедеса ми натискаше и спирачките на задните колела освен отнемането на газта. Колата беше само с ASR от по-старите, така пишеше на копчето за изключване. Вече на по-новите пише ESP и следи дали завъртането на волана съответства на завиването на купето.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
ilko-gd написа:iakvvu написа:Упс!AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Басси, отивам да си ям шапката DescriptionThe antilock braking and anti-slip regulation systems (BOSCH 5.7 ABS with ASR) modulate brake pressure sent to the wheels to prevent loss of grip under all tyre and road surface conditions by cutting in automatically whenever one or both drive wheels begin to slip.The ASR system increases vehicle stability and active safety by controlling drive wheel slip. If slip is caused by excessive power transmission, it cuts in to reduce engine power through communication with the engine management control unit. if slip is detected at a single wheel, the system cuts in to brake the slipping wheel by acting on the modulation solenoid.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар