Здравейте, колеги не ми работи парното на фиАт Типо.Ходих на майстор той пипна каза, че тръбите са топли и парното работи нещо от превключвателите било. Разглобих от пред превклучвателите нищо не открих. Моля за съвет !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не работи парното на фиат типо
Collapse
X
-
Възможно е клапата за студен и топъл въздух да не се управлява. Открий къде е и виж дали се движи. Не знам на тази кола дали е с жило или е електрическа. Лесно ще видиш двата маркуча, които влизат от охладителната система в купето. Те са за парното. Не е лошо и сам да се убедиш, в заключението на майстора.Успех.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
-
Не върти вентилатора ли или просто не духа топло ? И 3те врътки са на жила, като една от тях е комбинирана електрическа за степените на вентилатора.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Парното е с кранче.Врътката топло студено е комбинирана.Жилото върти клапата за студен и топъл въздух и на нея същевремено е закачено лостчето което отваря и затваря кранчето за топлата вода в радиаторчето.Кранчето е малко по особено и работи като шибър в комплект с клапата.Колкото повече въртиш към червеното,толкова повече се отварят клапата и кранчето.На Типото ми преди години се счупи оста на клапата и понеже там е закачено жилото се получи ефектът че врътката си върти а не движи нищо.Предполагам че и тук се е получило същото но кранчето е останало отворено а клапата се е затворила и няма как да влезе въздух и да извади топлото от радиаторчето.Клапата се затваря сама от тежеста си и ако оста е счупена трябва да се застопори отворена.Самото кранче и клапата се намират над педала за газта и със залягане и фенерче се виждат.Типото ми вече шеста година се кара със застопорена клапа а парното се пуска със заучено движение и бъркане отдолу под таблото.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
Общо взето е така с дребни забелжки. Врътката за топло студено е само с едно жило и то управлява кранчето.Клапата която се превърта в самото парно е на врътката на която избираш на къде да духа. Комбинираната врътка пък е тази която контролира степените на парното и клапата за напълно затваряне на притока на въздух отвънка.Както каза има възможност да се е счупило крачето на което е закачено жилото.Трябва колегата да уточни какви са му признаците иначе само си чешем клавиатурите.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар