Помагайте колеги голям проблем стана. Един дърт ситроен ХМ паркирах на един голям наклон и сега лоста по никакъв начин не иска да излезе от Р и немога да мръдна колата.Имам усещане че от наклона и се заклини.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с преместване на лоста от P
Collapse
X
-
Проблем с преместване на лоста от P
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Re: Проблем с преместване на лоста от P
infineon написа:Помагайте колеги голям проблем стана. Един дърт ситроен ХМ паркирах на един голям наклон и сега лоста по никакъв начин не иска да излезе от Р и немога да мръдна колата.Имам усещане че от наклона и се заклини.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
-
Hristian_Aleksiev написа:що не пробвате малко да го дръпнете нагоре по баира и тогава да се опиташ да измъкнеш лостапреди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Изкарах го.Колеги никога, ама никога не спирайте на голям наклон само с автоматик поставен на Р.Колата " увисва" на блокажа на кутията и без да и олекне като някой я дръпне лекичко няма вадене.Чудя се защо никъде не го пише това в колата....http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Нямам кола-автоматик и не знам, но тези коли нямат ли ръчни спирачки? Аз си знам от инструктора, че първото нещо, което се прави, като изгасиш двигателя, е да вдигнеш ръчната. Едва след това се пуска съединителят. Демек - цялото усилие да е на спирачките, а не на скоростите. Дреме ти, вече си имаш обица на ухото от такава случка.
Коментар
-
infineon написа:Изкарах го.Колеги никога, ама никога не спирайте на голям наклон само с автоматик поставен на Р.Колата " увисва" на блокажа на кутията и без да и олекне като някой я дръпне лекичко няма вадене.Чудя се защо никъде не го пише това в колата....
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:infineon написа:Изкарах го.Колеги никога, ама никога не спирайте на голям наклон само с автоматик поставен на Р.Колата " увисва" на блокажа на кутията и без да и олекне като някой я дръпне лекичко няма вадене.Чудя се защо никъде не го пише това в колата....http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
решението на този проблем при ръчна кутия не е въпрос на тази тема. както каза и ти просто има доста решения. не знам как е измислен ситроена но си мисля че при по-новите модели това е избегнато (просто се надявам да е така, нямам наблюдения) иначе е тъпо да не може да мръднеш . а относно ръчните скорости ,на голям наклон когато колата е спряна само от скоростната да натиснеш първо спирачката и после съединителя, звука от освобождаването изобщо не е никак приятен
Коментар
-
Странно съвпадение, точно вчера четох в друг форум мнения от човек който е карал няколко ХМ-и. Ето диалога:1 написа:А за автоматиците също е задължителна ръчната. Дълго време карах автоматик, и от там си имам навик, при спиране дърпам ръчната автоматично.2 написа:Хъх, това пък защо? Паркинг позиция на лоста и нямаш нужда от ръчна.1 написа:Спри на наклон без ръчна и на паркинг позиция. После ще има да вадиш лоста от P със чук и ритници...Във всяка инструкция за експлоатация на автоматик пише - ПЪРВО се дърпа ръчната и тогава се слага лоста в положение паркинг.
Коментар
-
в зависимост от модела има коли на които им замръзват ръчните,а на други пък не.всеки сам избира според колата.иначе и на по-новите е така,поне до 2002г.карал съм еспейс и по същия начин запъна на баир.така ме беше ядосал този кенеф че не се сдържах и дръпнах лоста мн. силно и взе че се отблокира.последното е глупост но човек в яда си е способен на всичко
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар