Здравейте!Вече се постопли и започнах да си пускам климатика.Зимата му смених ремъка и ролката. Работи си климатика, но като че ли не духа много студено. Регулатора на таблото е на максимално студено, вентилатора е на 2.Покарах така 15 минути, но не можа да охлади много .. или може би това е нормално?Къде мога да го проверя и колко струва процедурата, ако знае някой?Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатик
Collapse
X
-
Re: Климатик
Spuky написа:Вече се постопли и започнах да си пускам климатика.Зимата му смених ремъка и ролката. Работи си климатика, но като че ли не духа много студено. Регулатора на таблото е на максимално студено, вентилатора е на 2.Покарах така 15 минути, но не можа да охлади много .. или може би това е нормално?Къде мога да го проверя и колко струва процедурата, ако знае някой?.Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
Ако е от поленовия филтър, просто струята ще ти е слаба. По-добре провери дали имаш достатъчно фреон. Нормално е на година-две да има нужда от почистване на системата и добавяне. Извършва се на специален уред който почиства и подсушава системата, проверява я за евентуални пробиви като поддържа вакум 5-10 минути и пълни с необходимото количество фреон. Хубаво е да му се сложи и индикаторна добавка за да можеш да локализираш точно и отстраниш евентуални пробиви.Отиди в специализиран сервиз за авто-климатици.
Коментар
-
Re: Климатик
Spuky написа:Не съм сменял поленовия филтър. Ще го отворя днес да го погледна.Този режим "Вътрешна циркулация" има ли някаква индикация т.е. като го включа как да разбера дали работи?Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
климатик
Да, бутона е ясен. По скоро ме интересуваше дали има други признаци - някакъв шум, смяна на оборотите или нещо такова.Като стана дума за индикация, малко се отклонявам от темата, но вчера на паркинга като запалих ми светна за първи път една контролна лампа - отдясно на код ключ лампата, надпис STOP с 2 излизащи от него снопчета или нещо подобно. Изгасна малко след като запалих. Знаете ли за какво е?10xsPunto ELX MPI 90
Коментар
-
Ако ,не ти духа достатъчно студено,значи ти е намалял фреона в системата.Преди да заредиш обаче иди на майстор за да видиш дали нямаш микро-течове.Проверява се с една малка машинка улавяща дори и молекули фреон.Големите течове се хващат лесно.Малките обаче(както беше при мен )са много досадни.Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp
Коментар
-
Re: климатик
Spuky написа:Да, бутона е ясен. По скоро ме интересуваше дали има други признаци - някакъв шум, смяна на оборотите или нещо такова.Като стана дума за индикация, малко се отклонявам от темата, но вчера на паркинга като запалих ми светна за първи път една контролна лампа - отдясно на код ключ лампата, надпис STOP с 2 излизащи от него снопчета или нещо подобно. Изгасна малко след като запалих. Знаете ли за какво е?10xsEx. Grande Punto Driver
Коментар
-
Re:Климатик...
dr_wolfy написа:flx написа:А някой има ли представа колко струва дозареждане с фреон?Ex. Grande Punto Driver
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар