Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Фиат Пунто 90 1.6ELX

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Фиат Пунто 90 1.6ELX

Проблема се появи преди около 2 дни когато започна снеговалежа. Когато колата е студена трудно изключвам от скорост за да запаля автомобила. След това като ги раздвижа малко няма проблем при превключване на предавките. Някакви идеи на какво се дължи това и евентуално дали има повод за притеснение.П.С. Извинявам се ако съм пуснал темата не където трябва...

натискаш ли съединителя когато се мъчиш да изключиш от скорост?
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Не е рядко срещан проблем.Замръзват ти жилата на скоростите.Явно са се скъсали маншончетата им и влиза вода и сняг и през нощта замръзват.Погледни ги колкото може по-скоро и ги оправи защото някоя сутрин скоростния лост ще започне да се разхожда на никъде,а цената им не е никак малка.По около 150лв. са на бройка.
      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

пунтака с жила ли е?

Коментар

Да.
          ex. punto elx 1.2i
          Lancia Libra 1.6

Коментар

тогава се присъединявам към мнението на градския

Коментар

Re: Проблем с Фиат Пунто 90 1.6ELX

SGjr написа:
              Проблема се появи преди около 2 дни когато започна снеговалежа. Когато колата е студена трудно изключвам от скорост за да запаля автомобила. След това като ги раздвижа малко няма проблем при превключване на предавките. Някакви идеи на какво се дължи това и евентуално дали има повод за притеснение.
              Ами ще трябва да откачиш жилото от към скоростана кутия и да го смажеш, но за целта ще ти трябва втори човек да мести лоста напред назад докато ти го смазваш. Но ще трябва да измъкнеш маншончето от БРОНЯТА на жилото за да се види самото жило и за да може да влезе вътре маслото. Тази операция я направих есента и ще видя дали тази зима ще имам проблем. Миналата зима ми се наложи два пъти да карам по 10 км. на първа и започнах да я оставям на втора скорост, че малко по-лесно изключваше а и в града може да се кара и така (е не е приятно ама .....)
              FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

абе човек с теб ли говорихме на пункта за технически прегледи на дунав мост тази есен за тези прословути жила.и аз мисля че няма да имаш проблем

Коментар

ivel написа:
                  абе човек с теб ли говорихме на пункта за технически прегледи на дунав мост тази есен за тези прословути жила.и аз мисля че няма да имаш проблем
                  Сигурно не си говорил с мен, защото поне от 15 години не съм ходил на преглед около Дунав мост
                  FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Working...
                  X