Колеги, наложи ми се да сменя греста във въътрешните карета, при либрата се маже с грес, а не от трансмисионно масло. Та сложих литиева грес - ето тази: http://www.amavto.com/object.php?id=1596Чудя се дали е ок, макар да ми я дадоха за карета, не им вярвам. Та моля за компетентно мнение каква грес се ползва за вътрешни карета и като й гледам спецификациите на тази, тя е в дъното в сравнение с марковите, а на либрата това й е слаб и доста скъп възел, та не искам зорлем да я счупя. Освен това едното пакетче ми се струва малко, има ли някаква норма колко да се слага горе-долу, това едно пакетче е определено по-малко количество отколкото беше оригиналноИнформация от рода на - в магазините се продава грес за карета не ме устройва, защото на продавичеим нямам вяра, очевидно човек трябва да бъде подготвен и да иска нещо конкретно без да питам продавач.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Грес за карета
Collapse
X
-
Вече ще ти пиша тук, че бързо действашЗначи все пак правилно ми се струва малко - Грес Литол BLUE 80 гр.Аз намерих, че се слага МРМ на тутела, но само пише, че отговаря на ngli-2, което най-грубо е течливостта й.А ако сложа кастрол на ngli-3 какво ще стане, отде ще я търся тази тутелскатаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
По-важно е за тези карета да се сложи грес, която изрично пише, че е предназначена за екстремно натоварване.Такива греси обикновено съдържат в себе си молибден. Точно и той е важен за този вид карета, защото образува слой, който поема високите повърхностни налягания.За това и такива греси, предназначени за големи повърхностни налягания съдържат молибден.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Литиевата грес е за високонатоварени възли, примерно лагер на главина, защото издържа до 120градуса преди да се разтопи.Молибденовата грес върши чудесна работа, синя е на цвят, ползвал съм на Мобил и съм доволен. само дето цената и беше нещо от рода на 26лв. за 0.5литър. Търси я в магазини за камони.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
spark написа:Тая грес същата ли е както и за външните карета, щото като купувах маншоните си ми дадоха и 2 пакетчета грес синя и скоби. Точно мос2 пишеше...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар