Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грес за карета

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Грес за карета

Колеги, наложи ми се да сменя греста във въътрешните карета, при либрата се маже с грес, а не от трансмисионно масло. Та сложих литиева грес - ето тази: http://www.amavto.com/object.php?id=1596Чудя се дали е ок, макар да ми я дадоха за карета, не им вярвам. Та моля за компетентно мнение каква грес се ползва за вътрешни карета и като й гледам спецификациите на тази, тя е в дъното в сравнение с марковите, а на либрата това й е слаб и доста скъп възел, та не искам зорлем да я счупя. Освен това едното пакетче ми се струва малко, има ли някаква норма колко да се слага горе-долу, това едно пакетче е определено по-малко количество отколкото беше оригиналноИнформация от рода на - в магазините се продава грес за карета не ме устройва, защото на продавичеим нямам вяра, очевидно човек трябва да бъде подготвен и да иска нещо конкретно без да питам продавач.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Tupe: CV JOINT ON WHEEL SIDELubricant: TUTELA GREASE STAR 500Capacity: 120 Tupe: CV JOINT ON DIFFERENTIAL SIDELubricant: TUTELA GREASE MRM ZEROCapacity: 140
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Вече ще ти пиша тук, че бързо действашЗначи все пак правилно ми се струва малко - Грес Литол BLUE 80 гр.Аз намерих, че се слага МРМ на тутела, но само пише, че отговаря на ngli-2, което най-грубо е течливостта й.А ако сложа кастрол на ngli-3 какво ще стане, отде ще я търся тази тутелската
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

По-важно е за тези карета да се сложи грес, която изрично пише, че е предназначена за екстремно натоварване.Такива греси обикновено съдържат в себе си молибден. Точно и той е важен за този вид карета, защото образува слой, който поема високите повърхностни налягания.За това и такива греси, предназначени за големи повърхностни налягания съдържат молибден.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Локтайт 8103 - молибден дисулфид или както се води там .Ползвал съм го за карета и за шарнири и накрайници - до сега не са се оплакали.
          Bravo JTD 105 '98

Коментар

Литиевата грес е за високонатоварени възли, примерно лагер на главина, защото издържа до 120градуса преди да се разтопи.Молибденовата грес върши чудесна работа, синя е на цвят, ползвал съм на Мобил и съм доволен. само дето цената и беше нещо от рода на 26лв. за 0.5литър. Търси я в магазини за камони.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Поръчах грес yacco hp, литиева основа с mos2. Имала високи ЕР свойства, а проверих каква е греста, която ВО ми е изкарал от мануала на колата и тя е точно литиева с мос2.
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Тая грес същата ли е както и за външните карета, щото като купувах маншоните си ми дадоха и 2 пакетчета грес синя и скоби. Точно мос2 пишеше...
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                  Тая грес същата ли е както и за външните карета, щото като купувах маншоните си ми дадоха и 2 пакетчета грес синя и скоби. Точно мос2 пишеше...
                  Не знам, а цвета е малко като при антифриза, има син, жълт, но стават и двата. Влез в сайта на селения и за твоята кола виж какво се е слагало, после прочети спецификациите на греста и ще знаеш каква да търсиш.
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                  X