1. Фаровете са ми с лупи , но не могат да се регулират , нито ръчно нито електрически , моторчето работи , ръчно като въртя лостчето за регулиране се чува само едно прищракване и нищо не става , и с една дума съм без фарове в момента ,бият долу ниско не светият на повече от метър пред колата .Възможно ли е ако разглобя фара на съставни части да се ремонтира.2.Как мога да си сваля тапицерията на седалките защото искам да я изпера в пералнята.Благодаря ви предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги имам няколко въпроса за моят Fiat Marea
Collapse
X
-
най вероятно някой е сглобявал фаровете на бързо и не е закачил ябълките на лоста на моторчето. Разглобява се и се намества. За второто не можеш, перат се на място с препарат и се дърпат с водна прахосмукачка. Занеси си колатана автомивка, там зная какво да правят. Съветвам те да ги изтърпиш до пролетта, за да не ти мирише на ферментирали лебеди колата цяла зима.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
Мерси колега за бързият отговор, салона ще го оставя за пролетта .Но фаровете мисля да ги разглобя , и ако някои може да ми каже точно стъпка по - стъпка как се разглабят и как да стегна до моторчето.Разглабала съм само на Либрата фаровете и то само за почистване не съм им правила ремонти по тях, и за това ми интересно как да стига до моторчето.Fiat Marea 1.8i 1998 г. Gazova uredba
Lancya Lybra 1.8i SW 1999 г. gazov injekcion
Коментар
-
откачаш буксата и сваляш фара, моторчето е закачено точно отзад на фара, няма нужда да разглобяваш самия фар, просто намести палеца на моторчето, хубаво във самия жлеб. Съветвам те да го пробваш преди да го закачаш обратно.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Колежке (женско си нали?) ето ти тема за разглобяване на фаровете: Профилактика на фарове с лупи от Marea. Във второто мнение, 4-5-6-та снимка показват моторчето как се сваля. Не се разглобяват фаровете за да стигнеш до него. И както каза колегата Банков, някога са сваляни тези моторчета и не са сложени както трябва. Виж в онази тема как се свалят, и при слагането, ябълката на моторчето трябва да влезе в леглото вътре във фара. В момента ябълката не е влязла в леглото и е избутала целият фар напред, и затова свети надолу. Трудно е обаче самата ябълка да влезе в леглото, трябва да задържиш целият механизъм, да сложиш ябълката, и на края да прикрепиш моторчето със завъртане. Не мога да го обясня хубаво, ако го разбереш устройството ще се сетиш какво искам да кажа.
Коментар
-
Разбрах го колега, само по- Мареата не съм пипала нищо защото я имам от скоро, а имам още 4 Италянки и не съм я карала през нощта , но сега съм отпуска и съм решила да я оправя.Мерси на всички колеги за отговорите , смятам да си разглобя фаровете по описанието на колегата в другата тема, за да ги ревизирам.Fiat Marea 1.8i 1998 г. Gazova uredba
Lancya Lybra 1.8i SW 1999 г. gazov injekcion
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар