След смяна на маслото напълних картера до максимум на отчитащата щтека.Възможно ли е след изминаване на 5000км нивото на маслото да е на средата на щеката, а в следващите 5000км въобще да не се понижи?Т.е. при по-високо ниво на маслото да гори повече.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ниво на моторно масло
Collapse
X
-
Re: Ниво на моторно масло
alvanovo написа:След смяна на маслото напълних картера до максимум на отчитащата щтека.Възможно ли е след изминаване на 5000км нивото на маслото да е на средата на щеката, а в следващите 5000км въобще да не се понижи?Т.е. при по-високо ниво на маслото да гори повече.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Със същия двигател съм и при мен гори масло само ако е в режим над 3500 оборота(магистрала), но никога не е надвишавала това което и дават по книга -400 гр. на 1000 км. Като го прочетох това като купих колата и щях да падна. За пръв път чувах на заводска кола да и дават да гори масло , явно моята бройка е добра защото вече е на 240 000 и то 99% на метан.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
alvanovo написа:ами ще гледам, надявам се да съм под 800гр на 10 000кмне ми ес сменя колата...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Колко масло няляхте всъщност? Двигателя събира 3.700литра., ако налееш повече почват проблемите. Обикновенно го пуска през картерната вентилация в дросела и оттам изгаря.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
alvanovo написа:Напълних както винаги 4.3л - до горе на маслената пърчка.Преди ремонта почти не намаляваше. Тогава карах с 10/40.Сега съм с 5/40 и намаля. Да видим какво ще стане по-нататък.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Според Autodata събира заедно с филтъра точно 4.3 литра. Е, аз никога не бих налял масло точно колкото е цялата вместимост, защото винаги остава и неизточено при смяната масло. Но сега пък колегата споменава и за някакъв ремонт, за който не прочетох нищо в първото мнение . И другото, което е важно, е това, че от 10W е минал на 5W. Има много противоречиви мнения по въпроса дали ще го гори или не. Да, това е студеният индекс и не би трябвало да оказва влияние на разхода на масло, но реално доста двигатели като минат от полусинтетика 10W на пълна синтетика 0 или 5W, и почват да го похапват.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
В интерес на истината го нямам и специално се отнасяше за фиат пунто мк2 1.2 16в че трябва да се кара до към 160 000 с 5 след това с 10 но истината че не помня точно от каде го свалях отдавна беше но важното беше че сложиш ли 10 да не слагаш 5 че го яде след това.Може и да съм се объркал и да е било пост на колега или да съм го превеждал от някаде не си спомням само запомних за маслото да не слагаш по тънко след слагане на по дебелото,съжалявам ако съм подвел някой.Kaрам разумно...от време на време.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар