Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трудно ли палят Фиат-ите през зимата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

style34 написа:
    Брава 1.6 103 к.с. Имам я от 2005 година. През зимата не знам дали се събират повече от 5-6 дни, в които не карам колата. Досега винаги, ама винаги е палила от първия път, независимо 5, -5 градуса ли е, -25 ли е. И до миналата зима бях с някакъв миниатюрен акумулатор, с който купих колата. Така че ти си прави изводите.
    Абсолютно. При нормални обстоятелства фиата зимата пали, само докато като види ключа. Това след десетина годишни свежи наблюдения върху 2 типо и едно браво, а иначе от 1973-та насам от фиат 125 Р Е, ако акумулатора е баталясал и мечтаеш да го добуташ до пролетта, та да изкара още един сезон, или други проблеми по запалителната система не само фиат а всички марки не палят през зимата, че и през лятото...
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Днес сутринта беше -2 градуса, Бравото запали от раз на газ.
      Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3

Коментар

Едва ли е случайно,че следната мъдрост не се отнася за ФИАТ:"ФОРД и циганин работят само лятото" :D

Bravo 1.4T-jet 120 Primo red106
        Brava1.4SX

Коментар

баш по темата:Снощи си мерих акумулатора до колко пада напржението на старт, че имах съмнения. При -7 градуса напрежението падна до 6.8 волта. Не съм сигурен дали направи и пълен оборот коляновия вал и запали като пич. Та преценете дали трудно палят Фиатите зимата За сравнение акумулатора явно е бил пътник още пролетта, а не ме е оставял никога. Днес на по-топлото падна до към 7.5 волта.И молба към колегите с малко свободно време. Може ли да премерите на загряла кола и включени фарове, нагреватели на заднтоо стъкло и огледалата и парното на макс до колко волта ви пада зарядното напрежение. Подчертавам на загряла кола и без да пипате педала на газта. Мен ми падна до 13.00 , барна ли педала на газта и отива на 13.8 .В момента в който изключа нагревателите на празен ход и скача на 13.8 (фарожете и парното са си все още на макс). Същото го прави и ако изключа парното вместо наревателите. Иначе си държи в тези граници непрекъснато. Интересува ме сега като ще купувам акумулатор дали да не ходя и за релерегулатор ама мисля, че ако някой ми потвърди горното няма да купувам. Че не ми се дават грешни 50 кинта и още 50% за майстор.Мерси предваритлено! И безаварийно зимата!
          Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
          182A4.000 IAW49F
          LPG - Lovato EasyFast
          ----------------------------
          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ако успея да го отворя при -25 градуса пали без проблем.
            FIAT Marea 1.9 JTD 2001г.
            ... и тя доверчиво сложи крака на раменете му...
            миг невнимание и вече си татко

Коментар

Ewing написа:
              баш по темата:Снощи си мерих акумулатора до колко пада напржението на старт, че имах съмнения. При -7 градуса напрежението падна до 6.8 волта. Не съм сигурен дали направи и пълен оборот коляновия вал и запали като пич. Та преценете дали трудно палят Фиатите зимата За сравнение акумулатора явно е бил пътник още пролетта, а не ме е оставял никога. Днес на по-топлото падна до към 7.5 волта.И молба към колегите с малко свободно време. Може ли да премерите на загряла кола и включени фарове, нагреватели на заднтоо стъкло и огледалата и парното на макс до колко волта ви пада зарядното напрежение. Подчертавам на загряла кола и без да пипате педала на газта. Мен ми падна до 13.00 , барна ли педала на газта и отива на 13.8 .В момента в който изключа нагревателите на празен ход и скача на 13.8 (фарожете и парното са си все още на макс). Същото го прави и ако изключа парното вместо наревателите. Иначе си държи в тези граници непрекъснато. Интересува ме сега като ще купувам акумулатор дали да не ходя и за релерегулатор ама мисля, че ако някой ми потвърди горното няма да купувам. Че не ми се дават грешни 50 кинта и още 50% за майстор.Мерси предваритлено! И безаварийно зимата!
              добре са напреженията. Не бива да се влияе от пуснатите консуматори толкова сериозно, но това е дребна работа, аз не бих се занимавал с ремонт.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Мерси много за отговора! И аз тъака съм планувал Вече взех нов акумулатор и не ми се иска да го префцаквам и него ако не дозарержда иначе стария е бил ЯКО пътник.Новия ще ми откъсне стартера при палене Мерси още веднъж и весели празници
                182A4.000 IAW49F
                LPG - Lovato EasyFast
                "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing написа:
                  Без да се заяждам, ама нещо май уреда не ти е верен.....При 6,8V напрежение няма как да сработи ECU или пък да отворят инжекторите.Говорим за 1.6 16V нали така?Просто ми се вижда странно!Иначе по темата:Много добре си палят италианките зимата.При миналогодишните студове, от 48 служебни коли само Доблата бяха на линия. Рено, Пежо, СУтиен, Дачия, всичко беше в бокса.Всички коли се подържат в изрядно състояние.За сведение Доблата са 1,3 Мултиджет.Ако на някой не му пали италиянката при -15 градуса, значи има технически проблем или е сипал вместо гориво някаква помия.
                  LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
                  LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
                  LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
                  FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
                  FIAT STILO 1.6 16V 2002г.

Коментар

Пада толкова при палене. След като запали няма проблеми алтернатора си удържа. И НЕ, уреда ми е верен Това ми е основният и до сега не е бъркал каквото и да съм мерил е естествено си има няква грешка н ое от сорта на 1-2%и аз не можах да повярвам като видях за това и няколко пъти мерих и все едно и също отчете Жалко че ми взеха стария акумулатор иначе с удоволствие щах да демонстрирам.
                    182A4.000 IAW49F
                    LPG - Lovato EasyFast

Коментар

И моето браво винаги е палело през зимата. Карах го 3 зими и винаги е палело без проблем - дори миналата зима, когато температурите сутрин наистина достигаха до -20 поне. Става въпрос за бензин 1.6 16V.
                      http://www.youtube.com/watch?v=flgNCrXaeA0

Коментар

Working...
                      X