Днес на -1 градуса, фиата ми за първи път от 3 месеца както го имам - угасна. Запалих го, мъчи се 3-4 секунди и угасна, като накрая и се чу някакъв удар от някъде все едно. Както и да е. Поне да знам дали е нормално да не палят зимата много мноог, защото все пак ни очаква -20-25.Редактирано заглавие!Грешен раздел ->Преместена.Модераторски екип.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трудно ли палят Фиат-ите през зимата?
Collapse
X
-
Хм, заглавието на темата ме предизвиква да напиша адекватен отговор, но ще се въздържа. И не, не са пикливи през зимата. Просто при теб има някакъв проблем, който не зависи от марката.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Брава 1.6 103 к.с. Имам я от 2005 година. През зимата не знам дали се събират повече от 5-6 дни, в които не карам колата. Досега винаги, ама винаги е палила от първия път, независимо 5, -5 градуса ли е, -25 ли е. И до миналата зима бях с някакъв миниатюрен акумулатор, с който купих колата. Така че ти си прави изводите.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Честно казано много ме дразнят подобни мнения,не само за фиат,а за всякакви коли.Преди фиата имах форд ескорт 1.8 тд и един комшия с пасат също дизел,ми разправяше,че форда зимата почивал,че не боледувал а направо умирал и всякакави други гаражни митове и това до една сутрин в един студ -20 градуса излизаме за работа,влизам аз във форда подгрявам и форделата пали като пич,а оня моя подгрява,въртя,подгрява,въртя и така докато му падна акумулатора и оттогава млъкна като риба,дори му беше неудобно,като ме извика да му дам ток.Тъй,че ако ти е изряден автомобила няма причина да не запали,затова първо търси причината в колата ти,а не в марката като цяло.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Определено изумих колегите с палене от първия път миналата година с дизелово Стило при -19 и -20,не вярвам нещо да се промени тази година.Типото ми също палеше то първия път при такива градуси.Не, не са пикливи.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Питам за справка, за да знам дали да търся проблем някъде. Точно преди 10 минути паля колата и се чува нещо като леко гърмене от към страна на спортният ми филтър (1 гърмене, удряне или там к’вот е. И аз не мога да го разбера баш.)? Не знам дали той е издал звукът, но го чувам за 2-ри път при това студено време. Възможно ли е (понеже нямам подкалник под филтъра) да е хванал вода и сега тя да е замръзнала и това гърмене да идва от него и паленето да е трудно, понеже това? Някакви такива теории си вадя, без да съм запознат много много, но ми е интересно дали нещо като това може да се случи? Подкалник търся - да ! Просто чакам един колега от този форум да ми го прати, ако се сети скоро.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Питам за справка, за да знам дали да търся проблем някъде. Точно преди 10 минути паля колата и се чува нещо като леко гърмене от към страна на спортният ми филтър (1 гърмене, удряне или там к’вот е. И аз не мога да го разбера баш.)? Не знам дали той е издал звукът, но го чувам за 2-ри път при това студено време. Възможно ли е (понеже нямам подкалник под филтъра) да е хванал вода и сега тя да е замръзнала и това гърмене да идва от него и паленето да е трудно, понеже това? Някакви такива теории си вадя, без да съм запознат много много, но ми е интересно дали нещо като това може да се случи? Подкалник търся - да ! Просто чакам един колега от този форум да ми го прати, ако се сети скоро.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар