Днес на -1 градуса, фиата ми за първи път от 3 месеца както го имам - угасна. Запалих го, мъчи се 3-4 секунди и угасна, като накрая и се чу някакъв удар от някъде все едно. Както и да е. Поне да знам дали е нормално да не палят зимата много мноог, защото все пак ни очаква -20-25.Редактирано заглавие!Грешен раздел ->Преместена.Модераторски екип.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трудно ли палят Фиат-ите през зимата?
Collapse
X
-
Хм, заглавието на темата ме предизвиква да напиша адекватен отговор, но ще се въздържа.И не, не са пикливи през зимата. Просто при теб има някакъв проблем, който не зависи от марката.
Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Брава 1.6 103 к.с. Имам я от 2005 година. През зимата не знам дали се събират повече от 5-6 дни, в които не карам колата. Досега винаги, ама винаги е палила от първия път, независимо 5, -5 градуса ли е, -25 ли е. И до миналата зима бях с някакъв миниатюрен акумулатор, с който купих колата. Така че ти си прави изводите.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Честно казано много ме дразнят подобни мнения,не само за фиат,а за всякакви коли.Преди фиата имах форд ескорт 1.8 тд и един комшия с пасат също дизел,ми разправяше,че форда зимата почивал,че не боледувал а направо умирал и всякакави други гаражни митове и това до една сутрин в един студ -20 градуса излизаме за работа,влизам аз във форда подгрявам и форделата пали като пич,а оня моя подгрява,въртя,подгрява,въртя и така докато му падна акумулатора и оттогава млъкна като риба,дори му беше неудобно,като ме извика да му дам ток.Тъй,че ако ти е изряден автомобила няма причина да не запали,затова първо търси причината в колата ти,а не в марката като цяло.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Определено изумих колегите с палене от първия път миналата година с дизелово Стило при -19 и -20,не вярвам нещо да се промени тази година.Типото ми също палеше то първия път при такива градуси.Не, не са пикливи.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Питам за справка, за да знам дали да търся проблем някъде. Точно преди 10 минути паля колата и се чува нещо като леко гърмене от към страна на спортният ми филтър (1 гърмене, удряне или там к’вот е. И аз не мога да го разбера баш.)? Не знам дали той е издал звукът, но го чувам за 2-ри път при това студено време. Възможно ли е (понеже нямам подкалник под филтъра) да е хванал вода и сега тя да е замръзнала и това гърмене да идва от него и паленето да е трудно, понеже това? Някакви такива теории си вадя, без да съм запознат много много, но ми е интересно дали нещо като това може да се случи? Подкалник търся - да ! Просто чакам един колега от този форум да ми го прати, ако се сети скоро.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Питам за справка, за да знам дали да търся проблем някъде. Точно преди 10 минути паля колата и се чува нещо като леко гърмене от към страна на спортният ми филтър (1 гърмене, удряне или там к’вот е. И аз не мога да го разбера баш.)? Не знам дали той е издал звукът, но го чувам за 2-ри път при това студено време. Възможно ли е (понеже нямам подкалник под филтъра) да е хванал вода и сега тя да е замръзнала и това гърмене да идва от него и паленето да е трудно, понеже това? Някакви такива теории си вадя, без да съм запознат много много, но ми е интересно дали нещо като това може да се случи? Подкалник търся - да ! Просто чакам един колега от този форум да ми го прати, ако се сети скоро.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар