Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трудно ли палят Фиат-ите през зимата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Трудно ли палят Фиат-ите през зимата?

Днес на -1 градуса, фиата ми за първи път от 3 месеца както го имам - угасна. Запалих го, мъчи се 3-4 секунди и угасна, като накрая и се чу някакъв удар от някъде все едно. Както и да е. Поне да знам дали е нормално да не палят зимата много мноог, защото все пак ни очаква -20-25.Редактирано заглавие!Грешен раздел ->Преместена.Модераторски екип.
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Не бих казал...Темпрата едно време никога не е имала проблем с палене и нито един път не съм имал проблем със замръзнало гориво.Работеше като ярмомелка при мн. ниски темп докато загрее но със старта нито веднъж не ме е подвеждала.
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Хм, заглавието на темата ме предизвиква да напиша адекватен отговор, но ще се въздържа. И не, не са пикливи през зимата. Просто при теб има някакъв проблем, който не зависи от марката.
      Stop giving directions, just say "Follow me."
      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Къде ти в Италия -25 градуса? Едва ли някой от ФИАТ предполага, че на колите, които произвеждат им се налага да палят в такива условия :D
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Мне, фиатовете се насир*т!

Коментар

Брава 1.6 103 к.с. Имам я от 2005 година. През зимата не знам дали се събират повече от 5-6 дни, в които не карам колата. Досега винаги, ама винаги е палила от първия път, независимо 5, -5 градуса ли е, -25 ли е. И до миналата зима бях с някакъв миниатюрен акумулатор, с който купих колата. Така че ти си прави изводите.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Като имаш хубав акумулатор,Като имаш стартер - най-често - БОШ (немски),Като имаш гориво в резервоара и ток на свещите (за бензините) - няма как да не запали.

Коментар

моето също е 1.8 колега пали от веднъж а акумулатора ми е пътник а и е 45 АН ти помня че имаше и друг проблем с колата харчеше доста може проблемите ти да са свързани

Коментар

Честно казано много ме дразнят подобни мнения,не само за фиат,а за всякакви коли.Преди фиата имах форд ескорт 1.8 тд и един комшия с пасат също дизел,ми разправяше,че форда зимата почивал,че не боледувал а направо умирал и всякакави други гаражни митове и това до една сутрин в един студ -20 градуса излизаме за работа,влизам аз във форда подгрявам и форделата пали като пич,а оня моя подгрява,въртя,подгрява,въртя и така докато му падна акумулатора и оттогава млъкна като риба,дори му беше неудобно,като ме извика да му дам ток.Тъй,че ако ти е изряден автомобила няма причина да не запали,затова първо търси причината в колата ти,а не в марката като цяло.
                  Fiat Marea 1.8 16v HLX
                  Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Определено изумих колегите с палене от първия път миналата година с дизелово Стило при -19 и -20,не вярвам нещо да се промени тази година.Типото ми също палеше то първия път при такива градуси.Не, не са пикливи.
                    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Янков, ако ти кажа, че е нормално колата ти да не пали от Декември до Март, какво ще направиш?

Коментар

Мое мнение....И зиме и лете пали трудно!1.6 16vКакво ли не сменях!!! И на газ и на бензин едно и също........П.С. Като е в настроение пали.(много рядко)
                        Fiat Bravo 1.6 16 103hp

Коментар

Питам за справка, за да знам дали да търся проблем някъде. Точно преди 10 минути паля колата и се чува нещо като леко гърмене от към страна на спортният ми филтър (1 гърмене, удряне или там к’вот е. И аз не мога да го разбера баш.)? Не знам дали той е издал звукът, но го чувам за 2-ри път при това студено време. Възможно ли е (понеже нямам подкалник под филтъра) да е хванал вода и сега тя да е замръзнала и това гърмене да идва от него и паленето да е трудно, понеже това? Някакви такива теории си вадя, без да съм запознат много много, но ми е интересно дали нещо като това може да се случи? Подкалник търся - да ! Просто чакам един колега от този форум да ми го прати, ако се сети скоро.
                          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Темпрата винаги ми е палила стига акумулатора да е читав ! и то от раз ... на ГАЗ ! :D :D
                            FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Питам за справка, за да знам дали да търся проблем някъде. Точно преди 10 минути паля колата и се чува нещо като леко гърмене от към страна на спортният ми филтър (1 гърмене, удряне или там к’вот е. И аз не мога да го разбера баш.)? Не знам дали той е издал звукът, но го чувам за 2-ри път при това студено време. Възможно ли е (понеже нямам подкалник под филтъра) да е хванал вода и сега тя да е замръзнала и това гърмене да идва от него и паленето да е трудно, понеже това? Някакви такива теории си вадя, без да съм запознат много много, но ми е интересно дали нещо като това може да се случи? Подкалник търся - да ! Просто чакам един колега от този форум да ми го прати, ако се сети скоро.
                              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Working...
                              X