Добър ден!Днес ходих да ми сложат зимните гуми, които бях закупил предварително. Когати купих колата, човекът ми каза да си взема 195/65/15 зимни гуми - така и направих, взех ги втора употреба, един приятел внася гуми от германия. Когато отидох в гуманджийницата, единият от работниците ми каза, че няма да станат и щели да опират постоянно, затова отидох в друга гумаджийница. Там ми ги сложиха, качих се, всичко 6. Първо карах по прав път, не опираше никъде, минавах през дупки и пак не опираше, също така през прелез и легнал полицай и пак нямаше опирания. Но когато влязох в града започна проблемът. При ляв завой (даже и пълен) няма никакъв проблем, но при десен, мисля че дясната предна гума, опира. Предните гуми са GOODYEAR 195/65/15, напълно едентични, но само едната опира. Някакви идеи от какво е? Мислех да я изпусна леко и да видя дали пак ще имам този проблем.П.С. Използвах търсачката, не намерих нищо по моя проблем.П.С. 2: Колата е Фиат Браво ХГТ, окачването е оригинално.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Опиране само на едната гума.
Collapse
X
-
Ами, този, дето внася гумите, щом ти е приятел, иди и ги смени с подходящия размер, вече набутването ще е само с демонтаж и монтаж на новите, но при всички случаи с този размер не е подходящо да караш, най-малката беда е, че километражът няма да ти показва вярно. Сега, в снега, ще се затлачва много по-бързо със сняг под калниците, ако изобщо има някакво място...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
nsn написа:колега ако качиш още 3-4 човека в колата ще опира постоянно,този размер гуми не са за тази колата моя съвет е да ги продадеш и да слезеш на 14"-ки или 15-ки нископрофилни. но те са по-скъпи...
Brava 1.4 12v (бензин & метан) - бивша
Коментар
-
vladrak написа:Утре моят човек ми праща 195/55/15. Днеска бяхме трима в колата и при неравност опираха не знам къде, направо днес ми беше доста кофти ден.В някакъв каталог на Фиатите бях чел, че заводски всички тея коли се предлагат предимно с джанти 14", като има само едни оригинално лети джанти 15"-ки ( и аз разбира се бях с тях...) и за тях се препоръчва само един конкретен размер гуми.
Brava 1.4 12v (бензин & метан) - бивша
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар