Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен шум под волана?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странен шум под волана?

Здравейте,Колата има ключ маса, всеки път като пусна напрежението се чува странно жужене някъде под кормилото, бръмчи няколко секунди и спира, след това шума не се появява. Имам утечка на ток някъде и се чудя дали не е това причината. Проблема с утечката знам в коя верига е ,но не съм го отстранил още. Утечката е 75-77 милиампера и е на веригата ,на която са ми уредите на таблото и осветлението на купето (но не е от осветлението на таблото на купето проблема). Някой има ли представа какво е въпросното бръмчене? Колата е от подписа.Поздрави !
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

кола

Като палиш и се чува това жужене ли Нали релето на помпата включва за 5-10 секунди може да е товаили ако има аларма допълнително слагана А що ти е този ключ маса ква роля играе не може ли с обикновения да си палиш
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колата я купихме преди 6 години и така си дойде от Италия с него. Ключа маса е сложен понеже се губи ток и с този ключ прекъсва минуса на акумулатора (един вид разкача акумулатора). Преди не го ползвах и не беше проблем понеже колата се караше ежедневно и не падаше акумулатора понеже успяваше да го зареди. Сега обаче след 4-5 дни стоене не се знае дали ще запали и взех да ползвам въпросния ключ маса. Един вид като вържа минуса (включа напрежението с ключа) тогава само се чува жуженето. Колата НЕ Е НА КОНТАКТ ! Помпата за бензина се чува ако дам на контакт. В случая тя няма нищо общо. Шума идва от района под кормилото някъде в таблото. Давам напрежение,чува се този шум и след това спира. Пъхам си ключа паля си нормално и си карам нормално. Шума го има само ако съм спирал тока така да се каже.

Коментар

В тоя момент на колко градуса си настроил температурата в купето? Опитай в крайно положение и слушай дали ще е така.

Коментар

Мисля, че си стои на 22 и на ауто, но не виждам връзката понеже климатроника работи когато е на контакт само.... Довечера ще пробвам в крайните положения и ще пиша.

Коментар

ogi28b има съмнения за някое моторче за управлението на клапите най-вероятно.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Такова жужене съм чувал на мойта кола, като закача буксите на таблото, все едно намества стрелките.Да не би да е нещо подобно .
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                Такова жужене съм чувал на мойта кола, като закача буксите на таблото, все едно намества стрелките.Да не би да е нещо подобно .
                Възможно е на по новите табла оборотомера и скоростомера са с електромоторчета които са в режим на готовност и като им спира тока те си пожужават.
                FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Working...
                X