Петите са в наличност,но сега се чудя как става точно номера. Някой запознат да изкара едно бързо черпене ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се зацепва Браво 1.6 16V с пети ?
Collapse
X
-
ако ще сменяш ремъка първо развиваш голямата ремъчна шайба - камък 36, след това превърташ мотора в ГМТ на първи цилиндър, има белег на маховика, а може да се ползва и индикатор ако има такъв под ръка ама и без него става, след това разхлабваш обятажната ролка, махаш ремъка, разхлабваш двете зъбни колела на разпределителните валове, след тва отзад махаш капачките и ги наместваш да съвпадат петитчките перфеткно, добре е да имаш и контрата за застопоряване на маховика - да не ти бяга ГМТ, слагаш новите ролки, слагаш ремъка обтягаш го като гледаш след като си обтегнал ролката коляновия вал да си е в ГМТ, след това докато петите са отзад, държиш им отново контра както при разхлабването и ги стягаш с около 5-6 кг, обтяжната ролка си има белег докъде да се обтегнеБрава 1.6
Коментар
-
Пусни ако можеш размерите де, всички ги искаме Зъбните колела на валовете се стягат със 120Nm, не с 5-6кг (горе-долу това са 50-60Nm - малко са)."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Много ми е интересно какво ще ги правите тези размери на петите като ви ги пусне.Човека иска да научи нещо,надали има нужда от спам. И да ви даде размерите,трябват чертежи, и някой който да ги прочете и евентуално да ги изработи.За да ги изработи сигурно ще ви вземе повече пари,отколкото струват в магазина .MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
kik73bg написа:Много ми е интересно какво ще ги правите тези размери на петите като ви ги пусне.Човека иска да научи нещо,надали има нужда от спам. И да ви даде размерите,трябват чертежи, и някой който да ги прочете и евентуално да ги изработи.За да ги изработи сигурно ще ви вземе повече пари,отколкото струват в магазина .Брава 1.6
Коментар
-
nedialko- написа:kik73bg написа:Много ми е интересно какво ще ги правите тези размери на петите като ви ги пусне.Човека иска да научи нещо,надали има нужда от спам. И да ви даде размерите,трябват чертежи, и някой който да ги прочете и евентуално да ги изработи.За да ги изработи сигурно ще ви вземе повече пари,отколкото струват в магазина .A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Взема се депозит с цената на петите +наема ,и ако искат да ги трошат.MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
ами да, или аз го правя, че ги има всякакви я ще ги строшат, я ще ти ги откраднат... а да разхлабваш зъбните колела с петите е абсурдно, трошат се 100%, разхлабването може да стане с два големи болта с глави 18-19 мм, който да влязат в дупките на зъбното колело, прихванати към планка с рамо, а на смукателния вал може да пречи гривната за датчика, пъха се една яка отверка в пролуката и се законтря с неяБрава 1.6
Коментар
-
Как се завиват колелата, ако не се законтрят самите валове с петите? Аз съм го правил точно така, и за мой късмет (явно) не съм счупил въпросните инструменти. Как е правилно да се направи? Да допълня - виждал съм сервизното ръководство за този двигател, и там беше дадено точно с петите да се законтрят валовете, и след това се завиват колелата при опънат ремък. Петите разбира се трябва да са завити добре, да не мърдат."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:Как се завиват колелата, ако не се законтрят самите валове с петите? Аз съм го правил точно така, и за мой късмет (явно) не съм счупил въпросните инструменти. Как е правилно да се направи? Да допълня - виждал съм сервизното ръководство за този двигател, и там беше дадено точно с петите да се законтрят валовете, и след това се завиват колелата при опънат ремък. Петите разбира се трябва да са завити добре, да не мърдат.Брава 1.6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар