Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo 1.9jtd въздушен филтър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo 1.9jtd въздушен филтър

Колеги, здравейте. Значи карам сега 1.9 жтд със ремап на софтуера, искам да сложа конусен филтър махнал съм кутията заводската и се чудя къде да го монтирам понеже знам че повечето имате такава кола дайте идея къде да го сложа да не смуче вода, аз мисля да хвана дебитомера за турбото и след това да сложа филтъра като значително редуцирам тва трасе на въздуха, и филтъра ще се падне някъде между акумулатора и подкалника. Добра идея ли е това и със абсорбаторна тръба да му подам въздух от старото място на кулера дето е дупката под халогена ?пп. КиН или един от 40лв съм харесал от тунинг-партс.бг не изглежда лош не е някъв китаец мисля че и той ще свърши работа
    leave something of the happiness you bring

ше взема този от 40лв не си заслужава много пари за онзи и то за тая кола въпроса е ефект, значи така ще е закачам дебитомера след туробто и след него филтъра, така има няма пътя е 15 сантиметра :D къде мога да намера под картерна кора която да затвори дупките че водата е лошо нещо при италянеца да търся ли

Коментар

А защо не оставиш долната част от филтъра под спортния филтър- да пази от водата.
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Bravo 1.9 JTD написа:
        ...................., значи така ще е закачам дебитомера след туробто и след него филтъра, така има няма пътя е 15 сантиметра .........................
        Така като чета, излиза, че ще смучеш въздух през дебитомера и след него ще ти бъде въздушния/спортния филтър. Не мислиш ли, че този дебитомер само след месец ще бъде уникално мръсен и най-вероятно и нефункциониращ. При положение, че нов е маса и пари, не намирам варианта ти на монтаж за удачен. Освен ако аз нещо съм те изтълкувал в грешна посока.
        Ситроен Ксантия HDI-110 +++
        Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
        Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M

Коментар

Абе той говори за в обратната посока, демек ПРЕДИ турбото, ама така го е написал, че...

Коментар

да да не съм се изказал като хората значи на входа на турбото както е, слагам дебитомера, след дебитомера слагам филтъра хванахте ми мисълта не мога да се изкажа тва е от тревата ахаххаха ии така, колега тая кутия нема как да я закрепа дето е квадратната от оригиналния филтър няма как да стои иначе е добра идея както казваш ако ми дадеш идея doburjanetza как да я хвана за някъде да стои като преграда под филтъра добре ще дойде, аз мислех да сложа под картерна кора пластамасова и водата се приключва няма кво да смуче и така филтъра се пада под акумулатора, звука е невероятно красив поне така си мисля де :D

Коментар

Хем не си се изказал като хората, хем продължаваш... Смени тревата с некви гъби, че в техническия раздел такива грешки са силно объркващи и всяватнеразбиране у тези, които искат да ти помогнат.

Коментар

Кутията на филтъра- долната част, не е ли закрепена неподвижно за коша на двигателя? Другия вариант е да нанижеш парче ПВЦ тръба с по-голям диаметър през филтъра. Два болта в задния край за да не излиза и си готов.

Коментар

Ама добруджанец ти ми говориш за стоковото място на филтъра а мене там ми е далече искам максимално близо да е до турбото, значи преди турбото се монтира дебитомера а преди него се хваща филтъра и така като отдолу ще имам кора пластмасова подкартерна и това е няма от къде да влиза вода

Коментар

И в първия по-голям дъжд като глътнеш вода, тогава ще ревеееш, ама....
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Хвани долната част на кутията с две свински опашки за новия филтър.

Коментар

1

тва дет мислиш да го правиш съм го правил вече но засмуква вода, има голям ефект НО при първият дъжд както си караш със 100км/ч подаваш газ и колата не реагира въобще все едно не си натиснал газта .Ти си отговори от какво е , и не дай си боже да има камион пред теб да ти прави водна пушилка хептен умираш . И във крайна сметка какво стана при мен , вкарах конусът в оригиналната кутия .
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

Re: 1

cveiba написа:
                          тва дет мислиш да го правиш съм го правил вече но засмуква вода, има голям ефект НО при първият дъжд както си караш със 100км/ч подаваш газ и колата не реагира въобще все едно не си натиснал газта .Ти си отговори от какво е , и не дай си боже да има камион пред теб да ти прави водна пушилка хептен умираш . И във крайна сметка какво стана при мен , вкарах конусът в оригиналната кутия .
                          И така ли няма да стане пак ще дърпа вода ли мисля да го защития но разстоянието да си е толкова, ефект мисля че има ? Мойто ще е по-ефективно от това да го сложиш в кутията, ако не стане това което целя на снимката имам и вариянт 2 пак да е там филтъра но тръбите да минават под акумулатора а не отгоре и да завиват толкова много пъти, схващате ми замисъла какъв епп. Кажете къде в София мога да си взема някъв конус от тези ЙЕД до към 40-50лв мога да дам, но повече няма смисъл. cveiba ти с какъв филтър си и има ли ефект като ти е в кутията промянва в звука и реакцията има ли аз не очкавам да скача а да освежи в големите обороти

Коментар

Re: 1

Bravo 1.9 JTD написа:
                            cveiba написа:
                            И така ли няма да стане пак ще дърпа вода ли мисля да го защития но разстоянието да си е толкова, ефект мисля че има ? Мойто ще е по-ефективно от това да го сложиш в кутията, ако не стане това което целя на снимката имам и вариянт 2 пак да е там филтъра но тръбите да минават под акумулатора а не отгоре и да завиват толкова много пъти, схващате ми замисъла какъв епп. Кажете къде в София мога да си взема някъв конус от тези ЙЕД до към 40-50лв мога да дам, но повече няма смисъл. cveiba ти с какъв филтър си и има ли ефект като ти е в кутията промянва в звука и реакцията има ли аз не очкавам да скача а да освежи в големите обороти
                            Когато е в кутията филтърът звукът не е кой знае какъв , на ниски обороти се чува по силно боботене . И ефекта при мен е малко по слаб , като той на практика е в големите скорости над 120км/ч . По рано бях направил както ти каза , филтър>дебитомер>въздуховод>турбина. И ефекта беше много добър, но със водата не мога да се справя че и един дебитомер прецаках. Конусът ми е най обикновен , дори и марката му не знам .
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

значи го правя така по моя начин и се пазя от водата и това е искам максимум ефекта нема да има вода ше го защития с нещо ще измисля

Коментар

Working...
                              X