Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Mod на Punto 1.1 - няколко въпроса.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Mod на Punto 1.1 - няколко въпроса.

Колеги след няколко годишна фиат пауза, отново съм в клуба :D Брат ми си взе нова кола и ми хариза пунтото. Къде да се грижа за него, къде за резервна кола...1.1 55кс. 4 врати. В добро състояние е...но някой неща не ми допадат по колата. Започвам процес на връщане на младостта + някой добавки. И тука въпросите. 1.Стават ли праговете от спортинг на четириврато и как се монтират?2.Чистачките работят само на най бързата степен - каква може да е причината?3.Какви са и как се свалят предните говорители (на таблото които са)4.Може ли да се монтира това барче на моя модел който е без? Благодаря предварително.
    Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.

кола

Чистачките се управляват от лоста и вътре в самото моторче има платка тук има и схема http://web.telecom.cz/rozsini/puntoMk1/fiat.htm
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

1 Праговете стават2. kluchar вече ти отговори3. Говорителите се свалят с шестограм и са прикрепени към самата решетка а какви са в твойта кола не мога да ти кажа :D 4 Може да се монтира барчето трябват ти и двете части и тази която е под ръчната. Дупката под таблото остава или сменяш целия мокет с такъв от пунто с барче
      Haters Gonna Hate

Коментар

quintessenz написа:
        1 Праговете стават2. kluchar вече ти отговори3. Говорителите се свалят с шестограм и са прикрепени към самата решетка а какви са в твойта кола не мога да ти кажа :D 4 Може да се монтира барчето трябват ти и двете части и тази която е под ръчната. Дупката под таблото остава или сменяш целия мокет с такъв от пунто с барче
        М дааа :Д вече съм го направил :Д и тураш оборотомер ако нямаш :Д (и задни дисковеи спирачки ако се вкараш в филма :Д и по големи джанти щот на 13ки не стават) успех колега
        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

М дааа :Д вече съм го направил :Д и тураш оборотомер ако нямаш :Д (и задни дисковеи спирачки ако се вкараш в филма :Д и по големи джанти щот на 13ки не стават) успех колега
          Тука некъв сарказъм усещам колега Не откривам топлата вода Кола си имам... далеч съм от мисълта да правя "нещо" от това Пунто. Колата е пълен кенеф. Но както казах, ми е подарък. Колата я давам, да я кара приятелката ми и поради тази причина искам да направя някой освежителни процедури. Казвам освежителни, защото пунто 1.1 за 1000-1500лв няма да стане нищо повече от... пунто 1.1 за 1000-1500лв Прагове вече купих... купих и нов плеър... от 4 колони в момента работи само една... всичко ще се смени... не светят подсветките на парното (нови крушки) ще претапецираме салона... има си красиви лети джанти, да 13ки... ииии задължително една хубава автомивка Нямам достатъчно време да се занимавам и да си търся сам отговорите... интересуваха ме некви неща... питах и тва е... остроумните изказвания, моля, са излишни.Със здраве.p.s. ако не съм хванал нотката на хумора, моля за извинение

Коментар

Част от нещата които направих:Сложих праговете. Копчетата не стават и в случая използвах 3мм, черни, почти, самонарезни винтове. (почти не забележими ) Затъмних стъклата на задните врати и малките прозорчета... също така пръснахме в черно конзолите (рамките) на всички врати. (колата е сребърен металик) Стъклото на единия мигач беше пукнато, смених и тях (бели)Вътре. Смених двата говорителя на таблото и сложих две елипси на кората отзад + нова тапицетия (черна). Дребни неща, но резултата много ми харесва. Колицата изглежда съвсем по друг начин и сега е по-подходяща като за млад човек Ето разходите до тук.Прагове - 42лв (с доставката)Мигачи - 14лв.Предни говорители - 13лвЗадни говорители - 40лвТапицерия - 28лвФолио, боя, винтчета и два бушона - 10лвЗа сега толкова. Доло-горе заприлича на кола Предстои: По хубави крушки за късите и регулиране на фаровете;Смяна на свещи и кабели, защото като истина времето много яко придърпва, докато загрее (може и да не е от свещите, но от там ще започна); Други неща които открих... казанчето за течност за чистачките е пукнато (вероятно следствие на замръзване) Пръската на задното стъкло не работи. Това ще е всичко общо взето.Ще приложа и някоя снимка утре п.с. ако имате идея за придърпването и за проблема с казанчето (подкалника ли се сваля или целия калник) и задната пръска, моля за някой съвет!

Коментар

Колега няма сърказъм ... Аз карам същото и съм напраил филма голям точно задни дискови спирачки , табло с оборотмер , барче дето искаш , нова кора дървена с як басс 12 ка 1400 w но реално 400 RMS , Лед ленти навсякъде осветление в краката предни задни, от вън под цялот купе + джаните и те светят ,карбоново сиво фолио на целия преден капак + 2 въздуховода , затамнение странични и задни стъкла , предни колони в вратите с фланци , централно, доработка по таблото да светят някой допълнителни лампички който не светеха , фарове с агнелски очи ,джанти 15ки с 195/50/15 Dunloоp , нов мокет от модел ELX , спортна топка с нова кожа на скоростния лост ,спорни странични огледала с вграден мигач (понеже имах само едно ляво и то замина един камион ми го отнесе в една поледица), предни спортни газови амортисиори (понеже старите бяха заминали а исках много стабилност и я получих влиза в завойте от вътрешния край перфекно и не друсат дето толкова се жалват че газовите друсали )Вероятно и други глупости съм правил по колата , просто немога да се сетя и мисля да продължам да правя , когато имам възмощност . С мен е от самото начало , не я правя за продан , не ми пука колко стурва или ще струва , правя си я за мен , ако смятам парите с ремоните и сменянето на гарнитури и прегравнията всичко можеби от давна е минала 10 000 лева ... Просто си е краста , харесва ми да я модефицирам , вярно мотора е малак , но винаги може да се сложи по голям ... Й най-хубавото има части на всякаде на достъпни цени. http://www.youtube.com/watch?v=rhQgYdDmYqQ , http://www.youtube.com/watch?v=r_7Y8x6mUiA , http://www.youtube.com/watch?v=4gnXcf2g3iw , http://www.facebook.com/media/set/?set=a.568926409790806.100959196.100000203577152&t ype=3#!/photo.php?fbid=568927876457326&set=a.5689264097908 06.100959196.100000203577152&type=3&theater , http://www.facebook.com/media/set/?set=a.568926409790806.100959196.100000203577152&t ype=3#!/photo.php?fbid=542326929117421&set=a.3561876910646 80.104824.100000203577152&type=3&theater
              >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

RoadBoy написа:
                Част от нещата които направих:Сложих праговете. Копчетата не стават и в случая използвах 3мм, черни, почти, самонарезни винтове. (почти не забележими ) Затъмних стъклата на задните врати и малките прозорчета... също така пръснахме в черно конзолите (рамките) на всички врати. (колата е сребърен металик) Стъклото на единия мигач беше пукнато, смених и тях (бели)Вътре. Смених двата говорителя на таблото и сложих две елипси на кората отзад + нова тапицетия (черна). Дребни неща, но резултата много ми харесва. Колицата изглежда съвсем по друг начин и сега е по-подходяща като за млад човек Ето разходите до тук.Прагове - 42лв (с доставката)Мигачи - 14лв.Предни говорители - 13лвЗадни говорители - 40лвТапицерия - 28лвФолио, боя, винтчета и два бушона - 10лвЗа сега толкова. Доло-горе заприлича на кола Предстои: По хубави крушки за късите и регулиране на фаровете;Смяна на свещи и кабели, защото като истина времето много яко придърпва, докато загрее (може и да не е от свещите, но от там ще започна); Други неща които открих... казанчето за течност за чистачките е пукнато (вероятно следствие на замръзване) Пръската на задното стъкло не работи. Това ще е всичко общо взето.Ще приложа и някоя снимка утре п.с. ако имате идея за придърпването и за проблема с казанчето (подкалника ли се сваля или целия калник) и задната пръска, моля за някой съвет!
                Ъъъъъъъъъъъъъ не ти е пукнато казанчето и пръскалката ти работи , просто зад казанчето на пътя кам задната чистачка някаде под акомулатора се пада има едно възвратно клапанче с тапчика , редовно им хвъркат тапите и водат изтича през него и капе по калника и изглежда че казанчето е пукнато , не е , затова и не ти работи задната пръскалка, семни го с ново или сложи тръбичка на негово място Но имай предвид че ако сжожиш ново , след 2 месеца пак ще хвръкне тапичката му ... http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56332

Коментар

Е ми то моето е същото, колега Не си жалил средства В неделя свалих подкалника и свалих казанчето. Нищо му няма на милото Ако бях отворил темата по-рано нямаше да се наложи да я правя тая гимнастика . Е, гуменото пръстенче на помпичката ми се стори изпечено и за всеки случай му сложих и малко силиконче. Оставих го да изсъхне и забравих да му налея течност да го проверя . Ще направя тая процедура за която казваш и дано се оправи. Ето го фиатчето; ще му сложа и едно спортно гърне... да плаши Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 нямам по добри снимки съжелявам

Коментар

Снощи се получи некъв фал Отиваме да си пазарим и замирисва на изгорял кабел... много силна миризма за да е някъде от вън. Не можах да разбера от къде е докато не видях сивия дим откъм багажника Гася всичко и отивам да видя какви има. Багажника не ще да се отвори... дърпам по силно и се отвори със странен звук. Една от клемичките на багажника цялата черна със следи от пластмаса по нея. Запечена. Какъв зор ще да е видяло Реотаните сега не работят, възможно ли е от тях да е нещо. с 20А бушон са. п.с. сега като натисна бутона за нагревателите чистачките отказват... като го изключа тръгват

Коментар

Бушони само от автоморга, имаче проблем, тея новите с чиста съвест можеш да ги ползваш за шунтове вместо за предпазители.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ето от зад предполагам ти са се заварили но тея 4 те папки са за чистачката само и подгрева на задния джам , от горе във вратата имамаркуч с кабели дето влиза за осветлението на номера предполагам е попаднало вода или нешо е дало на касо , понеже съм опирал с пръст на 2 от папките на багажникаот към бронята и леко почва да пари и ако е попадноло вода ей ти проблема за късо , провери си бушоните кой е заминал Там тока си е доста силен и бушона трябва да е доста голям ако се драска skype: razbivacha100 и добре дошъл в клуба на 1.1 SPI FIRE

Коментар

RoadBoy написа:
                          Ето го фиатчето; ще му сложа и едно спортно гърне... да плаши Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 нямам по добри снимки съжелявам
                          Направо махай крайното ще ти хареса звука карах към година така :Д малко по добре е от спортно , сега имам спортно малко по тихо , но на 140 е да нямаш уши , но ти си свикнал с пистарката :Д

Коментар

Проблема с тоците е отсранен. Освен стопената клема на багажника се оказа и друго - половината табло с бушоните и то стопено. Б*си случая. Като е взело да нагрява явно по веригата е спекло и там. Смених клемите на багажника и цялото табло смених и сега всичко е ОК Аман от тоя фиат

Коментар

RoadBoy написа:
                              Проблема с тоците е отсранен. Освен стопената клема на багажника се оказа и друго - половината табло с бушоните и то стопено. Б*си случая. Като е взело да нагрява явно по веригата е спекло и там. Смених клемите на багажника и цялото табло смених и сега всичко е ОК Аман от тоя фиат
                              къртачка е недей така , за моя питат продавам ли го :Д (само през трупа ми ,харна си ми е каручката :Д ще претарпи още модинг )

Коментар

Working...
                              X