Колеги след няколко годишна фиат пауза, отново съм в клуба :D Брат ми си взе нова кола и ми хариза пунтото. Къде да се грижа за него, къде за резервна кола...1.1 55кс. 4 врати. В добро състояние е...но някой неща не ми допадат по колата. Започвам процес на връщане на младостта + някой добавки. И тука въпросите. 1.Стават ли праговете от спортинг на четириврато и как се монтират?2.Чистачките работят само на най бързата степен - каква може да е причината?3.Какви са и как се свалят предните говорители (на таблото които са)4.Може ли да се монтира това барче на моя модел който е без? Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Mod на Punto 1.1 - няколко въпроса.
Collapse
X
-
кола
Чистачките се управляват от лоста и вътре в самото моторче има платка тук има и схема http://web.telecom.cz/rozsini/puntoMk1/fiat.htm
-
1 Праговете стават2. kluchar вече ти отговори3. Говорителите се свалят с шестограм и са прикрепени към самата решетка а какви са в твойта кола не мога да ти кажа :D 4 Може да се монтира барчето трябват ти и двете части и тази която е под ръчната. Дупката под таблото остава или сменяш целия мокет с такъв от пунто с барчеHaters Gonna Hate
Коментар
-
quintessenz написа:1 Праговете стават2. kluchar вече ти отговори3. Говорителите се свалят с шестограм и са прикрепени към самата решетка а какви са в твойта кола не мога да ти кажа :D 4 Може да се монтира барчето трябват ти и двете части и тази която е под ръчната. Дупката под таблото остава или сменяш целия мокет с такъв от пунто с барче>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
М дааа :Д вече съм го направил :Д и тураш оборотомер ако нямаш :Д (и задни дисковеи спирачки ако се вкараш в филма :Д и по големи джанти щот на 13ки не стават) успех колегаМоторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.
Коментар
-
Част от нещата които направих:Сложих праговете. Копчетата не стават и в случая използвах 3мм, черни, почти, самонарезни винтове. (почти не забележими ) Затъмних стъклата на задните врати и малките прозорчета... също така пръснахме в черно конзолите (рамките) на всички врати. (колата е сребърен металик) Стъклото на единия мигач беше пукнато, смених и тях (бели)Вътре. Смених двата говорителя на таблото и сложих две елипси на кората отзад + нова тапицетия (черна). Дребни неща, но резултата много ми харесва. Колицата изглежда съвсем по друг начин и сега е по-подходяща като за млад човек Ето разходите до тук.Прагове - 42лв (с доставката)Мигачи - 14лв.Предни говорители - 13лвЗадни говорители - 40лвТапицерия - 28лвФолио, боя, винтчета и два бушона - 10лвЗа сега толкова. Доло-горе заприлича на кола Предстои: По хубави крушки за късите и регулиране на фаровете;Смяна на свещи и кабели, защото като истина времето много яко придърпва, докато загрее (може и да не е от свещите, но от там ще започна); Други неща които открих... казанчето за течност за чистачките е пукнато (вероятно следствие на замръзване) Пръската на задното стъкло не работи. Това ще е всичко общо взето.Ще приложа и някоя снимка утре п.с. ако имате идея за придърпването и за проблема с казанчето (подкалника ли се сваля или целия калник) и задната пръска, моля за някой съвет!Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.
Коментар
-
Колега няма сърказъм ... Аз карам същото и съм напраил филма голям точно задни дискови спирачки , табло с оборотмер , барче дето искаш , нова кора дървена с як басс 12 ка 1400 w но реално 400 RMS , Лед ленти навсякъде осветление в краката предни задни, от вън под цялот купе + джаните и те светят ,карбоново сиво фолио на целия преден капак + 2 въздуховода , затамнение странични и задни стъкла , предни колони в вратите с фланци , централно, доработка по таблото да светят някой допълнителни лампички който не светеха , фарове с агнелски очи ,джанти 15ки с 195/50/15 Dunloоp , нов мокет от модел ELX , спортна топка с нова кожа на скоростния лост ,спорни странични огледала с вграден мигач (понеже имах само едно ляво и то замина един камион ми го отнесе в една поледица), предни спортни газови амортисиори (понеже старите бяха заминали а исках много стабилност и я получих влиза в завойте от вътрешния край перфекно и не друсат дето толкова се жалват че газовите друсали )Вероятно и други глупости съм правил по колата , просто немога да се сетя и мисля да продължам да правя , когато имам възмощност . С мен е от самото начало , не я правя за продан , не ми пука колко стурва или ще струва , правя си я за мен , ако смятам парите с ремоните и сменянето на гарнитури и прегравнията всичко можеби от давна е минала 10 000 лева ... Просто си е краста , харесва ми да я модефицирам , вярно мотора е малак , но винаги може да се сложи по голям ... Й най-хубавото има части на всякаде на достъпни цени. http://www.youtube.com/watch?v=rhQgYdDmYqQ , http://www.youtube.com/watch?v=r_7Y8x6mUiA , http://www.youtube.com/watch?v=4gnXcf2g3iw , http://www.facebook.com/media/set/?set=a.568926409790806.100959196.100000203577152&t ype=3#!/photo.php?fbid=568927876457326&set=a.5689264097908 06.100959196.100000203577152&type=3&theater , http://www.facebook.com/media/set/?set=a.568926409790806.100959196.100000203577152&t ype=3#!/photo.php?fbid=542326929117421&set=a.3561876910646 80.104824.100000203577152&type=3&theater>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
RoadBoy написа:Част от нещата които направих:Сложих праговете. Копчетата не стават и в случая използвах 3мм, черни, почти, самонарезни винтове. (почти не забележими ) Затъмних стъклата на задните врати и малките прозорчета... също така пръснахме в черно конзолите (рамките) на всички врати. (колата е сребърен металик) Стъклото на единия мигач беше пукнато, смених и тях (бели)Вътре. Смених двата говорителя на таблото и сложих две елипси на кората отзад + нова тапицетия (черна). Дребни неща, но резултата много ми харесва. Колицата изглежда съвсем по друг начин и сега е по-подходяща като за млад човек Ето разходите до тук.Прагове - 42лв (с доставката)Мигачи - 14лв.Предни говорители - 13лвЗадни говорители - 40лвТапицерия - 28лвФолио, боя, винтчета и два бушона - 10лвЗа сега толкова. Доло-горе заприлича на кола Предстои: По хубави крушки за късите и регулиране на фаровете;Смяна на свещи и кабели, защото като истина времето много яко придърпва, докато загрее (може и да не е от свещите, но от там ще започна); Други неща които открих... казанчето за течност за чистачките е пукнато (вероятно следствие на замръзване) Пръската на задното стъкло не работи. Това ще е всичко общо взето.Ще приложа и някоя снимка утре п.с. ако имате идея за придърпването и за проблема с казанчето (подкалника ли се сваля или целия калник) и задната пръска, моля за някой съвет!>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Е ми то моето е същото, колега Не си жалил средства В неделя свалих подкалника и свалих казанчето. Нищо му няма на милото Ако бях отворил темата по-рано нямаше да се наложи да я правя тая гимнастика . Е, гуменото пръстенче на помпичката ми се стори изпечено и за всеки случай му сложих и малко силиконче. Оставих го да изсъхне и забравих да му налея течност да го проверя . Ще направя тая процедура за която казваш и дано се оправи. Ето го фиатчето; ще му сложа и едно спортно гърне... да плаши Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 нямам по добри снимки съжелявамМоторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.
Коментар
-
Снощи се получи некъв фал Отиваме да си пазарим и замирисва на изгорял кабел... много силна миризма за да е някъде от вън. Не можах да разбера от къде е докато не видях сивия дим откъм багажника Гася всичко и отивам да видя какви има. Багажника не ще да се отвори... дърпам по силно и се отвори със странен звук. Една от клемичките на багажника цялата черна със следи от пластмаса по нея. Запечена. Какъв зор ще да е видяло Реотаните сега не работят, възможно ли е от тях да е нещо. с 20А бушон са. п.с. сега като натисна бутона за нагревателите чистачките отказват... като го изключа тръгватМоторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.
Коментар
-
Ето от зад предполагам ти са се заварили но тея 4 те папки са за чистачката само и подгрева на задния джам , от горе във вратата имамаркуч с кабели дето влиза за осветлението на номера предполагам е попаднало вода или нешо е дало на касо , понеже съм опирал с пръст на 2 от папките на багажникаот към бронята и леко почва да пари и ако е попадноло вода ей ти проблема за късо , провери си бушоните кой е заминал Там тока си е доста силен и бушона трябва да е доста голям ако се драска skype: razbivacha100 и добре дошъл в клуба на 1.1 SPI FIRE>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
RoadBoy написа:Ето го фиатчето; ще му сложа и едно спортно гърне... да плаши Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 нямам по добри снимки съжелявам>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Проблема с тоците е отсранен. Освен стопената клема на багажника се оказа и друго - половината табло с бушоните и то стопено. Б*си случая. Като е взело да нагрява явно по веригата е спекло и там. Смених клемите на багажника и цялото табло смених и сега всичко е ОК Аман от тоя фиатМоторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.
Коментар
-
RoadBoy написа:Проблема с тоците е отсранен. Освен стопената клема на багажника се оказа и друго - половината табло с бушоните и то стопено. Б*си случая. Като е взело да нагрява явно по веригата е спекло и там. Смених клемите на багажника и цялото табло смених и сега всичко е ОК Аман от тоя фиат>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар