Някой може ли да сподели малко опит относно как се сменя ЦЕЛИЯ антифриз дори и този в блока?Правя тема, защото какви ли не мнения няма, но никой не каза , че е източил толкова , колкото има в системата.Пали ли се въобще кола без антифриз да завърти термостата на 90 градуса ? Става дума за JTD но и за всички други предполагам е еднакво :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на антифриз ?
Collapse
X
-
Не знам как се източва цялата инсталация, но ще споделя аз какво направих и смея да кажа, че имаше огромен ефект. Източих каквото може от пробката на радиатора и напълних с вода. Сложих добавка за промиване на системата(за съжаление ни си спомням каква точно) , обезвъздуших и покарах 2 дни. Източих всичко пак от там. Напълних с вода(защото е останала добавка със сигурност) и пак...обезвъздушаване и 2 дни каране(около 100 км. градско). Повторих още 2 пъти това(3 пъти с вода общо). След това си сипах антифриз и до сега е бистър. Само да спомена, че след първите 2 източвания на водата(първото с добаката,второто вече с доста по-малко останала такава) егати и мътилката излизаше. Не е кой знае каква хамалогия и ако искаш ме послушай, а може и да изчакаш други мнения.П.П. Забравих да спомена, че става въпрос за колата от подписа....Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
-
Ти си голям смелчага аз такава промивка не бих направил че след това тръгват течове .Между другото най сигурната добавка за промивка на системата е лимон тозу за цялата система към 20 пакетчета и става чисто нова.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
dani389 написа:Ти си голям смелчага аз такава промивка не бих направил че след това тръгват течове .Между другото най сигурната добавка за промивка на системата е лимон тозу за цялата система към 20 пакетчета и става чисто нова.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Коментар
-
След като установих, че имам пробив във водния радиатор преди две лета си набавих: нов радиатор, препарат за промиване на водната система и над 20л дестилирана вода.Радиатора го купих от магазин, препарата ми го даде приятел химик, а водата - безплатно от една платкаджийница. Още със стария радиатор започнах с дългата процедура за промиване. Поне три пъти наливах химикала с дестилирана вода и после изтичаше някакъв ужас. Правих го всеки ден, като всяка сутрин наливах дестилирана вода и химикал и всяка вечер източвах някаква жълто-кафеникава консистенция. Като ми свърши химикала продължих с упражнението само с вода и когато водата стана бистра - смених радиатора с нов.В този момент знаех, че след като източа вече бистрата вода от охладителната система, остатъка в блока е само дестилирана вода. След това си направих консистенцията с антифриз концентрат до температура -30 градуса.Колата от подписа не пали без достаъчно охлаждаща течност и гасне при прекалена загуба на такава.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
При мен дръпнахме единия маркуч от радиатора и изчакахме да се източи... кафеникава течност :D Сложихме антифриз запалихме колата и на отворена капачка дигахме малко обороти. После изгасихме напълнихме още. Обърнахме едно кръгче и сложихме още и така следяхме. И няма проблем взехме концентрат сложихме го всички като се наложи и вода минерална използвахме нямахме дестилирана, а обикновена не ни препоръчаха. Така мисля, че не се източва всичко, но така направихмеAlfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
drnkk написа:един въпрос как се обезваздушата :ДNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Коментар
-
veselin10 написа:drnkk написа:един въпрос как се обезваздушата :ДКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
jimi69 написа:пробка , маркуч все тая е , въпроса ми е как да извадя антифриза от блока, защото си направих антифриза отвънка и искам да го налея готов смесенBravo 1.9d 97г
Коментар
-
nsn написа:jimi69 написа:пробка , маркуч все тая е , въпроса ми е как да извадя антифриза от блока, защото си направих антифриза отвънка и искам да го налея готов смесен
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар