Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за МанометЪр за налягане в гумите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за МанометЪр за налягане в гумите

Колеги един въпрос на снимката по долу на коя скала трябва да се гледа колко бара е налягането в гумите на Черната или ЧервенатаЧе нещо тва написаното отдолу ЛБС и кг на квадрат нищо не ми говори ако некои от вас е запознат да драсне един ред Чао и Поздрави.
    Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
    Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години

Червената килограми на квадратен сантиметър.Черната е в паунди 1 Pound = 0.45359237 килограма.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

1 BAR = 1.0193 KG/CM2или1 KG/CM2 = 0.9810 BAR
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Иначе казано червената мери "атмосферите" и като ти кажат да ги помпиш на 2.1 гледаш да е 2.1 по червената.

Коментар

помпи смело няма да се плашиш а манометъра остави на нас
          фиат типо 1.4 cat.ie Бахх Маамууу
          Фиат Стило - 1.8 16V , 133 магарета

Коментар

byvasko написа:
            Хахаха Да Помпам смело па като пукне да изпусна малко въздух и е ОК Мерси на Всички отговорили да съм на ясно с тоя манометър да не стават грешки
            Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
            Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години

Коментар

stivan_alone написа:
              byvasko написа:
              Хахаха Да Помпам смело па като пукне да изпусна малко въздух и е ОК Мерси на Всички отговорили да съм на ясно с тоя манометър да не стават грешки
              Колега, имай предвид, че тези евтини манометри дават големи отклонения в показанията си. Сравни неговите показания с такива на калибриран хубав манометър. Така ще знаеш, когато помпаш гумите до какво налягане според твоя уред да достигнеш, за да отговаря на търсените реални показатели.
              преди - TIPO
              сега - VOLVO XC60

Коментар

Изхвърли го това бе, моля ти се! Несериозно е да се разчита на такова "нещо".

Коментар

Ето такова манометърче ми седи на мен до седалката-просто няма грешка тоя уред. :D
                  EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                  Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

white_shark написа:
                    Ето такова манометърче ми седи на мен до седалката-просто няма грешка тоя уред.
                    Мен ми подариха подобен руски, в същата кутийка. Един съсед си разчистваше гаража, аз минавах, здрасти здрасти, на ти да имаш . Перфектен е. Трябва да го почерпя този човек нещо...
                    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Аз да попитам обратно на въпроса.Като знаеш, че крайния резултат трябва да е нещо от рода на 2.1 да речем, как ще използваш черната скала, за да задаваш този въпрос?Просто ми е интересна логиката.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

white_shark написа:
                        Ето такова манометърче ми седи на мен до седалката-просто няма грешка тоя уред. :D
                        И аз ползвам същия, (единственото нещо което ми остана от москвича ). до сега нямам оплаквания
                        Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                        Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Аз лятото си ги помпех на 3.5-4 че много се смачкваха като натоваря колата.
                          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                          FIAT БРАВО 1.2 16v
                          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Това на Пунто ли изхождайки от подписа?
                            EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                            Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Вече са ти отговорили коя скала да гледаш, но на този манометър не можеш да разчиташ дори ориентировъчно. Сигурен съм, че ако пробваш 4-5 пъти да измериш налягането в една и съща гума, ще ти дава големи отклонения. Тъй като обичам всички измервателни уреди, които имам, да мерят точно, преди 10-ина години си купих един доста скъп манометър. Няколко пъти съм го сравнявал с гумаджийските и му се доверявам. Манометърът на white_shark също не е лош. Това е моят манометър. Преди това имах един английски, изцяло метален, но го загубих.
                              Прикачени файлове
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                              X