въпроса ми е следния - имам ЕКУ на което е махнато имо-то(същото като моето е еку-то), ако го сложа на моята кола, разкача моята имо кутия, колата ще запали ли с моя ключ ? после евентуално ако си върна моето еку и си закача и имо-кутията ще има ли проблеми ? според мен всичко трябва да е ОК, но все пак, нека някой който е наясно с тия неща да даде мнение
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли опасност от проблеми при размяна на ECU?
Collapse
X
-
така, проблема беше, че моето ЕКУ държеше бензиновите времена по 12-13 мсек, което е адски много и колата чак неможеше да се движи на бенз(бях пробвал досега със смяна на всичко отговарящо за впръскването освен ЕКУ-то), никаква диагностика не ми помагаше, набива код 1950, който наскоро разбрах означава обща грешка на ламбда адаптация, та за момента колата е в отлично състояние, покарах я на и на газ, нямам проблеми, но нека не казвам голяма дума, искам да покарам още 100тина километра чисто на газ, и ако всичко е ОК, тогава ще казвам голяма думаБрава 1.6
Коментар
-
nedialko- написа:така, проблема беше, че моето ЕКУ държеше бензиновите времена по 12-13 мсек, което е адски много и колата чак неможеше да се движи на бенз(бях пробвал досега със смяна на всичко отговарящо за впръскването освен ЕКУ-то), никаква диагностика не ми помагаше, набива код 1950, който наскоро разбрах означава обща грешка на ламбда адаптация, та за момента колата е в отлично състояние, покарах я на и на газ, нямам проблеми, но нека не казвам голяма дума, искам да покарам още 100тина километра чисто на газ, и ако всичко е ОК, тогава ще казвам голяма дума
Коментар
-
да, това помага, ама никъде неможех да намеря къде има екзаминер на старото ми ЕКУ, като му сложих читав симулатор на ламбда сондата, спря да трупа грешки за нея, но адаптацията беше тотално *срана вече засега е добре колата, пак казвам, нека покарам 100-150 км на газ и пак ще пишаБрава 1.6
Коментар
-
може да се каже, че се преборих с проблема, навъртях вече 200 км на газ, работи перфектно на бензин, едниственото което остана, е леко замисляне при рязко подаване на газ, когато още е студена на бензин, при около 40-50 градуса всичко изчезва, иначе си пали от четвърт и си върви чудесно, ако някой се интересува от симулатор за ламбда сондата, като този дето съм сега с него(самоделка е), да пише може и тпс-а да е тръгнал, ще видя да опитам с работещБрава 1.6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар