Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какви гуми да сложа на пунто 14 или15

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

какви гуми да сложа на пунто 14 или15

какви гуми да сложа на пунто 14 или15 кое е по добреГрешен раздел ->ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

Зависи какво искаш от колата -стабилност ,возия,добро спиране, или ефтини гуми
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Е на пунтото дали изобщо ще влезнат под калниците 15" ? Правилният въпрос не е ли 13" или 14" ? А и каква е колата (година, двигател...) ?
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
        Е на пунтото дали изобщо ще влезнат под калниците 15" ? Правилният въпрос не е ли 13" или 14" ? А и каква е колата (година, двигател...) ?
        ех, ще влязат ли 15-ки? и 16-ки се събират. справка - 1.4 ГТ
        Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
        Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

То принципно и 17-ки се събират,ама според мен 14 е най-подходящият размер.Ако търсиш стабилност по-голямо значение имат пружините и амортесиорите.Ако търсиш возия 13-ки или 14-ки с малко по-височки гумета (на 65 или 70).
          Fiat Tipo
          Corsa b комби !

Коментар

На моето Пунто бях с 15ки с гуми 195/50/15 и бая друскаше със 13ките 155/70/13 е по-мека возията но пак не е мн комфортно защото съм със по твърдо окачване но е по-стабилна.
            BMW E46 coupe
            Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

14-ки. Аз имам Пунто 2 и дори и с 14-ките друса доволно.

Коментар

То зависи и от двигателя,защото ако е 1.1 и му се сложат 15-ки...Аз ако имах Пунто щях да го карам с 13-ки от порядъка на 175/70/13.Най-хубаво ще вози така,не е прекалено тясна,че да се застрашава стабилността,размерът е често срещан и на добри цени и колата няма да се товари и гори излишно.
                EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

white_shark написа:
                  То зависи и от двигателя,защото ако е 1.1 и му се сложат 15-ки...Аз ако имах Пунто щях да го карам с 13-ки от порядъка на 175/70/13.Най-хубаво ще вози така,не е прекалено тясна,че да се застрашава стабилността,размерът е често срещан и на добри цени и колата няма да се товари и гори излишно.
                  съгласен съм с колегата напълно. все пак каквито и гуми да се сложат няма как пунтото да вози като мерцедес S класа. това е малка кола, а малките коли друсат
                  Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                  Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

white_shark написа:
                    Aз имам 1.1 и карам с 15ки 195/50/15 слеед като си смених предните амортисиори които бяха изтарвали с газови всичко си дойде на мясотото с 13ките имаш единствено бързо ускорение до 120 км в час , за устойчивост не ми се приказва ... с 15ките разхода пак си е същия даже на моменти ми излиза и малко малак на извънградско.Вярно че колата е по тромава с 15ките по бавно ускорява.Но иначе аз съм доволен и за нищо на света няма да си сложа пак 13ките ... (Погледнето го и от тая гледна точка че с 13ки , колелата се въртят като луди но по-ради малкиа радиос не изминват много път , докато 15 ките правят по малко обороти но изминават повече път ... Един вид колата върти гумите като луди с 13ките , не изминава много . С 15ките 20 литра газ 250 км пробег мотор 1.1 Маскимална скорост 140-150 ... А относно 16ките стават но тряа от зад фланци на задния мост понеже гумите опират в магарето ... За 14ки размера които ми харесва е 185/70/14 стабилна гума
                    Прикачени файлове
                    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Това може да е вярно само за различни от предвидените размери гуми. Километражът и скоростомерът са калибрирани за определен размер. Естествено, че като сложиш по-малки от правилните гуми, ще ти отчита по-висока скорост и ще си мислиш, че се движиш със 120, а то е 105, примерно. И естествено, че като си с по-големи гуми - ще е обратното.

Коментар

Аз карам с оригиналния размер за моята - 155/80/13 и съм много доволен от високите гуми!

Коментар

И километража ще ти отчита грешно, не само скоростомера и ще те заблуждава за разхода. Няма как да имаш по-нисък разход с 15-ки срещу 13-ки. Просто няма как.

Коментар

Airfan написа:
                            И километража ще ти отчита грешно, не само скоростомера и ще те заблуждава за разхода. Няма как да имаш по-нисък разход с 15-ки срещу 13-ки. Просто няма как.
                            Минавам един и същи маршут ... Димитровград - РАВДА , преди едвам ми стигаше газта а сега и остава ... Незнам квое е що е , но съм доволен не сам давал повече пари за гориво от преди ... Пак и с 13ки изглежда много зле колата направо не ми се гледа ...
                            >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

ogi28b написа:
                              Това може да е вярно само за различни от предвидените размери гуми. Километражът и скоростомерът са калибрирани за определен размер. Естествено, че като сложиш по-малки от правилните гуми, ще ти отчита по-висока скорост и ще си мислиш, че се движиш със 120, а то е 105, примерно. И естествено, че като си с по-големи гуми - ще е обратното.
                              Говорех за самото ускорение , при дръпка , ускорява бързо до 120 ... и после няма никой ... докато с 15 са мота ...

Коментар

Working...
                              X