не е от бушон..... проверихсвалих капачката на волана - до там ток не достига...дзверих се под капака, ама свирка не видях сигурно е под някой калник....някакви идеи????p.s. да караш без свирка било много гадно....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
не ми работи свирката, демек клаксона
Collapse
X
-
Клаксоните са два и е малко вероятно и двата да не работят.Управлението им е през реле,провери него първо,щом не идва ток до контакта и бушона е здрав,провери къщо конекторите...Релето Е2 /се намира на задната стена на левия панел с бушони-средното.Клаксоните се намират зад бронята ,срещу колелото-достъп отдолу или се снема кората около колелотоEx. Grande Punto Driver
-
Имай предвид че до волана ток не идва - има само един кабел по който протича маса като натиснеш и задейства релето. Не очаквай там да измериш напрежение.Иначе и аз залагам на релето щом не се чива щтркане - виж по книките кое реле е за клаксона и го замени с някое съседно и пробвай....Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
ще види по книжките тоз дето ги има гледах в ePER-а ама нищо не можах да открия за свирките там и затова пиша тука....мога ли да бъда сигурен, че бушона по схемата отговаря????щото за свирката е 20 А - струва ми се множко... а точно него смених.... на светлините е 10 А.... все ми се струва че за светлините трябва да е по-голям бушона от свирката....и дали предния собственик не се е упражнявал да сменя местата на бушоните. сега на обяд ще погледна релето / няма да е като голям камък, ами като малък, щото предполагам няма да е много голямо /Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Веско, тва реле Е2 не можах да го намеря....въобще при бушоните няма релета....реле има само под предния капак до акумолатора - 4 на бройколко много мъка имало на тоя свят..... да не му работи на човек свирката...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Humppa
-
На други марки автомобили които съм разглубявал зад самия волан има метален пръстен от мед мисля 4е беше и още една медна пластина закрепена на волана която е допряна на пръстена така 4е при завой да има контакт и по незнайни при4ини по някога не се допират и клаксона спира но за тази операция трябва да сваляш волана .FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Имам спомена че Пунто 1.1 (поне на моето) клаксоните не са два, а е един. Намираше се на доста шибано място в дясно долу някъде под бронята. Аз монтирах още един и напръсках контактите на оригиналния и се оправи.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар