Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бърз отговор, ако може? Ролки,тропане...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Бърз отговор, ако може? Ролки,тропане...

    Ето я моята история. Отивам на майстор да ми смени на динамото лагерите, че шумяха доста. Накарах го и маншона да смени десният, като той ми каза, че и биалетките са ми отишли, по-точно гумичките и ме накара да взема две. Взех две биалетки. Накрая май сложи една здрава от дясно, една здрава от ляво. Мисля, че така направи. Купих всичко, направи го уж, и ми връща колата с теч от двигателя? Явно сълзи, защото имаше масло по него. Една малка ролка (вика , че някаква пластмасова ) яко се чуваше и имам някакво тропане от към дясната страна дето е динамото. В дупки и при завой може да се усети, не винаги, но като тропне, го усещаш веднага... Кажете сега какво може да е станало, че утре мисля да ода при друг майстор да й махне гумите и да види к’во са направили тия. Само ще кажа, че нещо изпада от колата и тази ролка спре да тропа вече! Да не да е имала лагери и да са паднали и вече да върти ей така? Възможно ли е тия да са прецакали носачите нещо при демонтажа или да не са сложили биалетките като хората и тя да тропа от дясно?
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

    #2
    Може да не са стегнали алтернатора,да е имало забравен ключ и той да е паднал,тоя вариант с ролката го забрави щото щяхя да ти се разхвърчат ремъците,да не са сложили биалетката от дясно,хлабаво колело/често се забравя/,не стегнат фиксиращ болт на шарнира към носача въобще много са нещата пък и ти много хаотично обясняваш проблемите.Маслото виж от къде тече.Може да са забравили и капачката на маслото отворена и тя да е паднала.Ако си сменял маншона на карето,то се разкачват сума ти неща.Пишеш за маншон ама за кой маншон става въпрос не е ясно.Хиляди неща могат да сътворят майсторски ръчички.
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

    Коментар


      #3
      Тече си между процепа на капака на двигателя. По принцип не съм навътре с нещата, от хортаа съм дето само карат, затова и не мога да обяснявам подробно за неща, които просто не знам и не разбирам. Ролката буклвано се чуваше сякаш си сложил монета в ламаринена чаша и си я дрънкаш! Ето така беше ролката. Казваха, че е ролка, малка някаква, можеш сам да я смениш като свалиш точилото... Карах малко, чу се изпадане нещо от колата и това дрънчене спря. Страх ме е да я карам вече. Те махаха някакви пластмасови тръби, някакви под точилото подложки, викат не ти трябват... Утре ще видя да я пусна на друг майстор да я разгледа, но и той не е от добрите. То в града мисля, че няма кой знае колко добри, а ми свършиха парите. Най ме е страх от това тропане, защото не знам от какво може да е и какво може да не са стегнали. Да не да прееба носачите нещо. Казаха ми за тях, че са тръгнали да си ходят, но имат още живот.
      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

      Коментар


        #4
        Вероятно не са ти стегнали някой болт или гайка. Или гайката на накрайника или болта на шарнира. Пластмасовата тръба, която са махнали може да е за охлаждането на динамото. На някои коли все още са си на мястото. За маслото е странно. Сигурен ли си че не е текло от преди ?

        Коментар


          #5
          Не, беше чисто. Тия да не са ударили с нещо двигателя? Не личи да са махали болтовете отгоре. Когато завивам някой път наляво, а то проблема е в дясно, пак се чува това тропване отдолу. Бие като, че удря на нещо масивно. Все едно камък е ударил отдолу под колата, но се чува към гумата. Да не са преебали тия нещо с ония щанги дето завираха, натегаха за тия биалетки... Утре ще ходя на майстор, пък да видя какво ще каже...
          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

          Коментар


            #6
            На шарнира нещо не е било стегнато, затова е тропало така. Някаква гайка майче. Аман от майстори.
            Fiat Bravo 1.8 16V 96'

            Коментар

            Working...
            X