Здравейте колеги , от няколко дни и аз съм горд собственик на Фиат , като тепърва прохождащ в областа на италянките реших да се консултирам първо с вас отностно един проблем , преди да откарам колата на разни майстори да се учат на нея ......та.... проблема е следия, модела е Пунто Мк2(мисля че така го казвате) 2002г 1.9JTD 63KW пише в талона, значи проблема е в скоростите много трудно се превключват както в движение така и на място , а като опиташ да включиш задна се чува някакво сташно ръмжене , натискам съединителя до ламарината и като влезе предавката ако съм на място без наклон колата си тръгва, прочетох в една тема един колега имал същия проблем оказало се някакво пластмасово стебло на хирвавличната помпа , отворен съм за идеи и съвети и евентуално цени за части и ремонт, че след покупката на колата останах малко зле с парите....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПРОБЛЕМ В СКОРОСТИТЕ
Collapse
X
-
Съеденителят ти не отделя добре. Опитай да натегнеш малко жилото. Ако си с хидравличен съеденител, виж за течове по цилиндърчетата или евентуално обезвъздушаване. Проблема може и да е в съеденителя, ако се е вкопал аксиалния лагер, но това в повечето случаи е съпроводено със шум. Така че провери първо привода му, пък после разглобявай.
Коментар
-
Ако си с хидравличен съеденител, виж за течове по цилиндърчетата или евентуално обезвъздушаване.Най-вероятно е там проблема.Този филм съм го гледал два пъти, на Капата и на Либрата.Със застудяване на времето, проблема се задълбочава.Ако е в цилиндърчето направо ново, около 30-35 лв.Смяната е лесна.Виж ако е помпата на педала смяната е малко по-трудна, а цената на нова е около 60 лв.И решавай проблема по-бързо, че така прецаках синхронизатор на 3-та скорост на Капата.LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
FIAT STILO 1.6 16V 2002г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар