Здравейте колеги!Имам следния проблем с моето PUNTO MK1,когато колата е в движение и е загряла при пускане на парното първоначално си личеше парата излизаща от вентилационните отвори и отвратителната миризма на нещо гадно :Д .Почетох малко из форума и установих,че най-вероятно е радиатора на парното.Интересното ми е че след 1 минута парата спира и парното си работи нормално и духа топло,но нещата се променят когато спра на едно място...със спирането или дори намаляването на скоростта спира и топлината.Другият ми проблем е една стабилна червена точка която ми светва след като колата постои известно време на едно място,на светофар,задръстване,но на мен времето в което вися ми се вижда прекалено малко за да качи толкова температурата за да светне лампата.Вярно е че двигателя е 1.2 моно,но все пак...Лошото е че на таблото ми няма уред за нивото на температурата...дори когато лампата свети и пусна парното на топло продължава да си духа студено...дали това е термостат,не знам.Моля ви за помощ,съвети препоръки и кой с каквото може да ми помогнеП.С забравих да кажа,че перката на радиатора си се включва
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Червена лампа на таблото,проблем с отоплението,изнервяне
Collapse
X
-
Re: Червена лампа на таблото,проблем с отоплението,изнервяне
stem написа:Здравейте колеги!Имам следния проблем с моето PUNTO MK1,когато колата е в движение и е загряла при пускане на парното първоначално си личеше парата излизаща от вентилационните отвори и отвратителната миризма на нещо гадно :Д .Почетох малко из форума и установих,че най-вероятно е радиатора на парното.Интересното ми е че след 1 минута парата спира и парното си работи нормално и духа топло,но нещата се променят когато спра на едно място...със спирането или дори намаляването на скоростта спира и топлината.Другият ми проблем е една стабилна червена точка която ми светва след като колата постои известно време на едно място,на светофар,задръстване,но на мен времето в което вися ми се вижда прекалено малко за да качи толкова температурата за да светне лампата.Вярно е че двигателя е 1.2 моно,но все пак...Лошото е че на таблото ми няма уред за нивото на температурата...дори когато лампата свети и пусна парното на топло продължава да си духа студено...дали това е термостат,не знам.Моля ви за помощ,съвети препоръки и кой с каквото може да ми помогнеП.С забравих да кажа,че перката на радиатора си се включваRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Re: Червена лампа на таблото,проблем с отоплението,изнервяне
kiselo написа:stem написа:Здравейте колеги!Имам следния проблем с моето PUNTO MK1,когато колата е в движение и е загряла при пускане на парното първоначално си личеше парата излизаща от вентилационните отвори и отвратителната миризма на нещо гадно :Д .Почетох малко из форума и установих,че най-вероятно е радиатора на парното.Интересното ми е че след 1 минута парата спира и парното си работи нормално и духа топло,но нещата се променят когато спра на едно място...със спирането или дори намаляването на скоростта спира и топлината.Другият ми проблем е една стабилна червена точка която ми светва след като колата постои известно време на едно място,на светофар,задръстване,но на мен времето в което вися ми се вижда прекалено малко за да качи толкова температурата за да светне лампата.Вярно е че двигателя е 1.2 моно,но все пак...Лошото е че на таблото ми няма уред за нивото на температурата...дори когато лампата свети и пусна парното на топло продължава да си духа студено...дали това е термостат,не знам.Моля ви за помощ,съвети препоръки и кой с каквото може да ми помогнеП.С забравих да кажа,че перката на радиатора си се включва
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар