При мен яко тракаха хидравличните повдигачи няколко дни след ремонт на главата. След 3-4 дни този звук при студен двигател изчезна. Беше много зловещо, но мен не ме притесни особенно щото съм нагласи нови разпределителни валове и чакам да дойде време за ангренаж, та да подновим малко марчето
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Тракане" при сутрешно палене
Collapse
X
-
Днес ходих до един магазин в града препоръчаха ми ТИТАН масло 10w40 имаше и Селения Голд и Лъки Моли цените им са 60-65лева препоръчайте ми кое да взема. И маслен филтър филтрон ли да търся? Казаха ми един за 7лева даже не разбрах марката... а чувам масления филтър има голяма роляAlfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
GaTio2 написа:Днес ходих до един магазин в града препоръчаха ми ТИТАН масло 10w40 имаше и Селения Голд и Лъки Моли цените им са 60-65лева препоръчайте ми кое да взема. И маслен филтър филтрон ли да търся? Казаха ми един за 7лева даже не разбрах марката... а чувам масления филтър има голяма роляEX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Взех 4 литра Selenia Gold, дано стигне. Филтъра го поръчахме Filtron. Продавача каза, че се прави промивка преди смяната и ми показа една на Mannol (сега в момента мисля, че сме с масло Mannol 10w40) 10 минути на място и се сменя. Това се правело за изчистване на хидравлични повдигачи. Вие какво ще кажете ?Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
Когато купих колата веднага и сложих Selenia Golg, след това разбрах, че фиат каран с друго масло след това не понася Selenia, което се оказа самата истина. Похапна си го доволно и трябваше на 1500 км. да доливам 1 литър. След като го смених си похапва само на магистрално каране и то поне 3 пъти по-малко. Колко е вярно не знам, казвам само фактите за колицата която с гордост и уважение карам сега.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Аз сега съм с 10w40 и се чуват хидравличните подвигачи или клапаните не съм сигурен, но си мисля, че е заради "старото" масло на 4 000км е, но е за разработване и може да е замърсено не знам... Сега пак ще сложа 10w40 дано се оправи. Иначе другия вариант е 5w40, но то е пълна синтетика по-скъпо и старите коли повечко ще го горятAlfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар