Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Тракане" при сутрешно палене

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При мен яко тракаха хидравличните повдигачи няколко дни след ремонт на главата. След 3-4 дни този звук при студен двигател изчезна. Беше много зловещо, но мен не ме притесни особенно щото съм нагласи нови разпределителни валове и чакам да дойде време за ангренаж, та да подновим малко марчето
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Мен ме притеснява :D стига с ремонти... вярно седят частите от стария двигател, ама не мерси :D
      Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Днес ходих до един магазин в града препоръчаха ми ТИТАН масло 10w40 имаше и Селения Голд и Лъки Моли цените им са 60-65лева препоръчайте ми кое да взема. И маслен филтър филтрон ли да търся? Казаха ми един за 7лева даже не разбрах марката... а чувам масления филтър има голяма роля

Коментар

GaTio2 написа:
          Днес ходих до един магазин в града препоръчаха ми ТИТАН масло 10w40 имаше и Селения Голд и Лъки Моли цените им са 60-65лева препоръчайте ми кое да взема. И маслен филтър филтрон ли да търся? Казаха ми един за 7лева даже не разбрах марката... а чувам масления филтър има голяма роля
          Засега маслото,което "убива" по цена всичките е Маннол Миналата седмица взех Маннол Класик 10/40 4 литра и със отстъпката от 25% ми дойде тубата на 25.40лв.Маслен филтър на същата фирма само,че обозначението му е SCT за 3.08лв с отстъпката.Имам допълнително монтирани от мен на колата манометър за налягане на маслото от Лада,а също и прибор за температурата на маслото.Мисля,ако беше някое ментеливо масло веднага щях да го хвана,че при загрял мотор не държи налягане,а и на този етап не чукат повдигачите с него.По нататък ще видим,но засега е мой фаворит.
          EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Тук мисля, че го видях за 56лева или нещо такова отстъпка няма от къде... Освен ако ми кажете в Русе в кой магазин мога да отида или ако някой може да ми вземе с отстъпка и да ми прати с наложен платеж ще е супер П.С. намерих го в 1 сайт 37лева 4литра...

Коментар

Взех 4 литра Selenia Gold, дано стигне. Филтъра го поръчахме Filtron. Продавача каза, че се прави промивка преди смяната и ми показа една на Mannol (сега в момента мисля, че сме с масло Mannol 10w40) 10 минути на място и се сменя. Това се правело за изчистване на хидравлични повдигачи. Вие какво ще кажете ?

Коментар

Когато купих колата веднага и сложих Selenia Golg, след това разбрах, че фиат каран с друго масло след това не понася Selenia, което се оказа самата истина. Похапна си го доволно и трябваше на 1500 км. да доливам 1 литър. След като го смених си похапва само на магистрално каране и то поне 3 пъти по-малко. Колко е вярно не знам, казвам само фактите за колицата която с гордост и уважение карам сега.
                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Вярвам ти... но силно се надявам да не е така при нас :D... А тази промивка да я правим ли или направо изливаме старото слагаме новото? Сега мисля, че за 4 000км. не е бутнала масло

Коментар

Колеги не искам да отварям нова тема,аз на темпра 1.6 какво масло да слагам,10w40 15w40 ? ,моето е за смяна... попринцип колата не ми пипа масло.. 10w40 15w40 ?
                    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Предполагам, че ще ти препоръчат 10w40 сега за зимата

Коментар

GaTio2 написа:
                        Предполагам, че ще ти препоръчат 10w40 сега за зимата
                        И аз мисля че 10/40 е по добро нека колегите кажат ще имам ли разход на масло и тракане на клапани при студено време ? в момента не пипа масло !
                        FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Аз сега съм с 10w40 и се чуват хидравличните подвигачи или клапаните не съм сигурен, но си мисля, че е заради "старото" масло на 4 000км е, но е за разработване и може да е замърсено не знам... Сега пак ще сложа 10w40 дано се оправи. Иначе другия вариант е 5w40, но то е пълна синтетика по-скъпо и старите коли повечко ще го горят

Коментар

Working...
                          X