Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на съединител

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на съединител

След 100 000 км и близо 6 год каране в България май дойде моментът иаз да сменя съединител. Досега съм сменял веднъж аксиален лагер. Днес изведнъж скоростите започнаха да се превключват трудно, като преди това на два пъти много леко долових миризма на феродо. Явно му е дошло времето.Май ще слагам комплект LUK, като се надявам всичко както и досега да работи добре след ремонта.
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Моя го смени колегата Живко от форума тази година. LUK сложих, какъвто и беше оригиналния. Засега всичко е ОК, но съм минал само 15 хиляди от смяната и не може да е критерии.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
      Моя го смени колегата Живко от форума тази година. LUK сложих, какъвто и беше оригиналния. Засега всичко е ОК, но съм минал само 15 хиляди от смяната и не може да е критерии.
      Сигурно ще държи. ZF правят добри скоростни кутии и съединители. Да ме изкара още 100 хил добре ще бъде, каквото стане.

Коментар

ти се надяваш да я караш още 100 хил. км. ли?
        Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
        Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Hristian_Aleksiev написа:
          ти се надяваш да я караш още 100 хил. км. ли?
          Няма нищо за чудене може да ги направи за две години.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

е колегата го е написал 100 хил и 6 години каране в бг. ако запази този пробег съм сигурен че съединителя LUK ще го изкара

Коментар

животи здраве, може и да ги мина....

Коментар

Сподели ни после на каква цена си купил съединителя, и дали си минал само с феродов диск или цял комплект

Коментар

Hristian_Aleksiev написа:
                  Сподели ни после на каква цена си купил съединителя, и дали си минал само с феродов диск или цял комплект
                  преди да отворя се съмнявам, че проблема е само в аксиалния лагер, ама ще видим

Коментар

При мен имаше още много в оригиналния (запазих си го), лагерът изглежда ОК. Пружините на диска също. Смених го, защото при потегляне докато е студена притрисаше. Малко кофти е направено феродото - има едни нитове с щампована марката по тях, които след износване от едва 1-2 мм на диска започват да надират притисквателният диск.

Коментар

Re: Смяна на съединител

alvanovo написа:
                      След 100 000 км и близо 6 год каране в България май дойде моментът иаз да сменя съединител. Досега съм сменял веднъж аксиален лагер. Днес изведнъж скоростите започнаха да се превключват трудно, като преди това на два пъти много леко долових миризма на феродо. Явно му е дошло времето.Май ще слагам комплект LUK, като се надявам всичко както и досега да работи добре след ремонта.
                      Като свалиш стария съединител премерете притескателите дали са еднакви, за да не задере в камбаната. Нещо Люк са почнали да правят малко по големи щампи./ личен опит/Цената му е към 200-220лв. комплекта, не се занимавай само с лагер, най вероятно притескатела е лъснал вече.пп Абе вие тоя съединител не го ли погленахте при основния ремонт?
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Свалиха скоростнат куия. От съединителя е. Ималонякаква скъсана пручинка и стоял настрани притискателня диск. Уж го гледали, ама бил наред при основния ремонт. Затова тогава не съм го сменил. То и сега явно има ресурс във фродовия ама ще го сменя комплект. Ще кажа на майстора да премери дебеината на притискателния за всеки случай.

Коментар

По обяд взех колата.Педалът се наиска много по-лесно, скоростите влизат много лекичко -това е разликата от преди.Съединителят ми струва 187лв. За смяната ще платя в Четвъртък.

Коментар

Честито, LUK е добър избор. За пореден път цените са доста ’дебели’ в бг. Поне за сметка на това сервизите работят по-евтино, което изравнява донякъде крайната цена за клиента.

Коментар

100лв за смянаобщо 287 млн+5лв разходи за бензин и такси

Коментар

Working...
                              X