Здравейте колеги.След последните валижи на пода на предната дясна седалка е мокър мокета.Дайте съвет от къде може да влиза тая вода и какво да правя докато е хубаво времето,че като се развали времето ще стане.....Модела е мк1,ако изобщо има значение
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вода в купето на пунтото ми-ПОМОЩ
Collapse
X
-
Благодаря колеги.Приемам още съвети и неделя се заемам с отстраняването на проблема.Пукнат радиатор на парното , вероятно и зимата ти запотява яко стъклата .Пукнатия радиатор е един от общо срещаните проблеми при всички пунтовци ...ПУНТО МК1 1.2 16В
Коментар
-
Махаш рамената на чистачките, махаш и пластмасата, изчисти около моторчето за чистачките и там някаде трябва да има два отвора за оттичане изчисти ги и тях. Тези отвори са изведени към двигателя и на тях има нанизани 10-15см маркучета сплескани в края. точно тези маркучета се запушват и се появява този проблем. Заради тези запушени маркучета за малко да си изгоря моторчето за чистачките.FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
Свали кората под чистачките и ще се изненадаш какво има там.При мен отводнителният отвор се беше запушил,а е широк около 5 см :D Беше кал и тиня на поразия.Почисти хубаво,като гледам и проблема ти съвпада с дъждовното време.Недей да сменяш радиаторчето на парното :DFiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
Колеги днеска почти цял ден съм търсил от куде е проблема ми,но така и не успях да отстраня проблема.Махнах пласмасата под чистачките да изчисти отворите,ама те бяха чистиМахнах подкалника да разгледам случайно да не би някъде да има дупка,но и от там не еМахнах кичето да огледам и там за нещо,но нищо повече от стандартното.Давайте други идеи и съвети че незнам какво да правя вече.... А идва и сезона на валежите и ще стане много лошоПУНТО МК1 1.2 16В
Коментар
-
ilianiliev_punto написа:Колеги днеска почти цял ден съм търсил от куде е проблема ми,но така и не успях да отстраня проблема.Махнах пласмасата под чистачките да изчисти отворите,ама те бяха чистиМахнах подкалника да разгледам случайно да не би някъде да има дупка,но и от там не еМахнах кичето да огледам и там за нещо,но нищо повече от стандартното.Давайте други идеи и съвети че незнам какво да правя вече.... А идва и сезона на валежите и ще стане много лошоКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:ilianiliev_punto написа:Колеги днеска почти цял ден съм търсил от куде е проблема ми,но така и не успях да отстраня проблема.Махнах пласмасата под чистачките да изчисти отворите,ама те бяха чистиМахнах подкалника да разгледам случайно да не би някъде да има дупка,но и от там не еМахнах кичето да огледам и там за нещо,но нищо повече от стандартното.Давайте други идеи и съвети че незнам какво да правя вече.... А идва и сезона на валежите и ще стане много лошоПУНТО МК1 1.2 16В
Коментар
-
Колега, погледни дали всичко е наред с уплътнението на предното стъкло. На моето Типо влизаше от там вода. При проверка се оказа, че около средата на колоната гуменото уплътнение е малко повредено и не прилепва към стъклото (дори беше и скъсано в един участък). От това място водата влизаше, стичаше се по вътрешната страна на колоната под пластмасовата кора и се изливаше долу в краката.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
dannybo написа:Колега, погледни дали всичко е наред с уплътнението на предното стъкло. На моето Типо влизаше от там вода. При проверка се оказа, че около средата на колоната гуменото уплътнение е малко повредено и не прилепва към стъклото (дори беше и скъсано в един участък). От това място водата влизаше, стичаше се по вътрешната страна на колоната под пластмасовата кора и се изливаше долу в краката.ПУНТО МК1 1.2 16В
Коментар
-
ilianiliev_punto написа:За там не бях се сетил.Гледах уплътнението на вратата,но там всичко си е ок.Ако имам проблем с това уплътнение какво трябва да направя?Може би в сервиз за автостъкла да ми сменят уптътнението?преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Това Пунто да няма някакви заводски тапи отдолу като на гоУфовете На един приятел с култовият Голф3 отдолу някой му беше махнал заводската тапа и мокета се мокреше...надигнал той мокета да види какво се случва отдолу и опааааа.......изненада.....вместо тапата уплътнено с диск от флекс и силиконFiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар