Здравейте Колеги,Останах днес на 100 километра от вкъщи посред нищо то.Колата FIAT BRAVO 1.6/16/96. Газ - БензизРеших днес да разтоваря и отидох за рибка. Спрях на любимото място минавайки през доста големи локви докато стигна до там.Хвърлих въдичката и зачаках... Прекапа дъждец викам да обърна колата да ми е по лесно да изляза..Запалих и докато направя маневрата и угасна. Пробвам да запаля отново, но не пали върти на стартер и това е.При завъртане на контакт светва лампата CODE и лампата на инжекцията, обикновено лампата CODE угасва и след нея и лампата на инжекцията.Този път всичко свети лампата CODE свети постоянно, а лампата на инжекцията угасва за секунда и пак светва. Бензиновата помпа не се чува да подкачва както и копчето за газ бензин не светва въобще. Имам син и кафяв ключ и с двата не се получава.Едно приятелче дето ме дърпа ми подхвърли че има вероятност да е изгорял компютъра... Възможно ли е това.?И какъв е проблема според Вас?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не пали светят CODE и лампичката на инжекцията.
Collapse
X
-
човече надали някой от форума може да ти помогне от разстояние!всеки ще хвърля боба, ще изказва диагнози и най много да се вкараш в някой филмможе екюто да е заминалоимобилайзера същооткачен кабел или изгорял бушонпрецакан датчик и куп други работиоткачи акумулатора за 30-40мин да се ресет-не компа , а през това време огледай за нещо нередно в коша около двигателя за нещо откачено ,също и вътре в купето където са ти бушонитеходи някъде да ти направят диагностика и това е
-
Огледах всички бушони.. тези в колата и тези под капака, цял ден заничах за откачени кабели всичко изглежда наред. Откачах клемата на акумулатора все същата работа.То е ясно че ще я карам на диагностика, но ако някой му се е случвало подобно нещо поне да ме подготви.Какви са признаците за изгоряло EKU?
Коментар
-
Ходих на майстор, направи диагностика.. показва неразпознат ключ.. Оставих да я прегледат, но според него е умрял имубилайзера.Някой може ли да ме ориентира за цена за премахване на имубилайзер?Каква е възможността нещо да се е намокрило понеже минавах през доста трапове с вода и напразно да махаме имубилайзера?
Коментар
-
При мен беше изпушил имобилайзера. В сервиза ми дадоха два варианта: първия бе да ми премахнат имобилайзера и да сложат някакъв симулатор цената беше 120 лв. другия вариант беше да вземат чипа с паметта на моя и да го сложат на такъв от друг автомобил. ( варианта не беше сигурен защото не се знаеше дали моя чип е здрав) все пак избрахме него. отидох на другия ден и си взех колата, дадох 80 кинта и от тогава нямам ядове. кво са правили незнам проблема ми беше решен. дали съм дал много или не ще кажат колеги които са си патили
Коментар
-
Абе ей, кви глупости говорите бе?Аз за 120 лева си купих ЦЯЛ комплект имобилайзер,ЕКУ,2 броя ключове, пластмасов пръстен, бушонен блок.Я ходи си прави селските кръчмарски сметки в лапландия. Визирам тоя "Ключар" ли е бравар ли е.Как ще вземеш 80-100 лева на човека да му махнеш имобилайзера като втора ръка работещ струва толкова?
Коментар
-
кола
И като купиш такова ECU нали трябва да смениш и ключалките или да си направиш ключове с място за чип по стария а само чипа да е от новите. и ако не тръгне както е в 60 процента от случаите пак се връщаш в изходно положение. Тук има и друг проблем така че само махането на кода няма да оправи нещата на 100 процента.Аз не съм казал точно цена преди горния пост беше 80-100 и се съгласих .
Коментар
-
Няма нужда нищо да правиш и преправяш.Ползваш си дистанционното за централното и новия ключ, с който си палиш.Слагаш си на връзката и стария ключ за резерва ако падне акумулатор или да си отвориш капачката на резервоара.Аз съм така вече от половин година и не съм умрял.Нито ми тежи още 1 ключ на връзката нито нищо.За тия 60% дето говориш голяма работа, ако не работи го връщаш и приключваш- отиваш при следващия.Проблема на човека е абсолютно същия какъвто беше моя- скапано ЕКУ.При мен се получи от падането на акумулатора от прекалено въртене и се прецака ЕКУто.Носих го на ремонт и от там ми казаха, че няма оправия- информацията била изтрита от компа.
Коментар
-
alexk написа:Абе ей, кви глупости говорите бе?Аз за 120 лева си купих ЦЯЛ комплект имобилайзер,ЕКУ,2 броя ключове, пластмасов пръстен, бушонен блок.Я ходи си прави селските кръчмарски сметки в лапландия. Визирам тоя "Ключар" ли е бравар ли е.Как ще вземеш 80-100 лева на човека да му махнеш имобилайзера като втора ръка работещ струва толкова?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар