Проблема е там че като пале яко ми скърца ремъка за 15 - 20 секунди после спира преди време ходих да го затягат но пак се появи проблеми вчера ходих в един сервиз казаха ми че ролката си заминала и съм имал два варианта или да сложа по къс ремък с 1 - 2 см което било по евтиното решение другият да сменя ролката кажете горе доло каква е цената на ролката и на ремъка и кое е по - доброто решение
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скърцане на пистов ремък при палене
Collapse
X
-
И моят на мареята скърца по същият начин - 10-20 сек. след първото палене, ама си карам така вече 2 год и половина от как съм я подкарал. Не скърца от ролките, а преплъзва ремъка в шайбата на алтенатора. И да смениш ролката, пак ще свири ако оставиш същия ремък. Прекометното натягане не е за препоръчване - със сигурност ще хвърлиш лагерите на алтенатора скоро.
Коментар
-
Не си написал за каква кола и двигател става дума.Бих ти предложил да се свали тоя пистов ремък и на ръка да се проверят как се върти ролката ,как се върти генератора , защото може и от лагерите на генератора да е.При мен излезе от шайбата на коляновия вал която в края на краищата се разцепи на две части.Моя двигател е 1.9 JTD.
Коментар
-
коцев написа:Не си написал за каква кола и двигател става дума.Бих ти предложил да се свали тоя пистов ремък и на ръка да се проверят как се върти ролката ,как се върти генератора , защото може и от лагерите на генератора да е.При мен излезе от шайбата на коляновия вал която в края на краищата се разцепи на две части.Моя двигател е 1.9 JTD.
Коментар
-
Аз,имах същият проблем преди време и го разреших веднъж за винаги като обърнах посоката на ремъка,защото въпреки че си има стрелки за посока на въртене никой не ги беше спазил при смяната му.Виж дали и при теб нее така.А може просто да го обърнеш и ще видиш,че ще спре свиренето,аз така се оправих.Успех и при теб.Стило 1.6
Коментар
-
Ми не си навъртял километрите ма 5-6 години са минали 5-6 зими и лета и ремъка ту е бил на -15 ту на +40. смени си ремъка и ще спре да свири. стария се е разпънал достатъчно. при мен като почна да свири реших да си купя нов ремък. отивам в сервиза стария го смъкнаха на ръка без да разглабят нищо, новия едвам го сложиха и вече 3 години не е мръднал
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар