fiat brava написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проверка дали реални КМ
Collapse
X
-
-
niko_ymn написа:fiat brava написа:Защо гадаете километрите? Във всеки сервиз с компютър за диагностика могат да прочетат истинските километри които се записват в ЕКУ и не могат да се променят.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
niko_ymn написа:Има ли как да се провери Въздушната възглавница дали работи - без тя да се отвори разбира се?
Коментар
-
Toчно това мислех да спомена - на по новите коли се записват на 2, 3 и т.н. места, НО в никакъв случай не е невъзможно - точно обратното! Просто цената е по-висока! Например за автомобил (например Ауди) от 2005-та година тази процедура струва от порядъка на 300 лв (така съм чувал от хора занимаващи се с такава дейност в БГ). Има варианти дори за разпояване на микроконтролера или паметите за да се препрограмират. На някои не е необходимо дори това да се прави, при трети се използва самия протокол (т.е. софтуерен) за достъп и промяна на тази информация! Няма никакво значение дали е записано в ECU-то! Изобщо неразчитайте ни най-малко на тази информация.Ето ви един класически (широко известен) пример за устройство с което се променя километража: http://www.diga-soft.de/diga-consult-programmer.phpДори устройството включва и пакет с който се препрограмират ключовете на БМВ (където също се съхранява изминатия километраж)!! Сами си правте сметка за какво става дума!FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
sev написа:да не гасне заедно с тази на маслото примерно или на инжекционаако е така значи всичко би трябвало да е наредно има още нещо - на 10-тата година се сменат патронитенякой сменял ли е?
Коментар
-
niko_ymn написа:sev написа:да не гасне заедно с тази на маслото примерно или на инжекционаако е така значи всичко би трябвало да е наредно има още нещо - на 10-тата година се сменат патронитенякой сменял ли е?
Коментар
-
perlsite написа:Toчно това мислех да спомена - на по новите коли се записват на 2, 3 и т.н. места, НО в никакъв случай не е невъзможно - точно обратното! Просто цената е по-висока! Например за автомобил (например Ауди) от 2005-та година тази процедура струва от порядъка на 300 лв (така съм чувал от хора занимаващи се с такава дейност в БГ). Има варианти дори за разпояване на микроконтролера или паметите за да се препрограмират. На някои не е необходимо дори това да се прави, при трети се използва самия протокол (т.е. софтуерен) за достъп и промяна на тази информация! Няма никакво значение дали е записано в ECU-то! Изобщо неразчитайте ни най-малко на тази информация.Ето ви един класически (широко известен) пример за устройство с което се променя километража: http://www.diga-soft.de/diga-consult-programmer.phpДори устройството включва и пакет с който се препрограмират ключовете на БМВ (където също се съхранява изминатия километраж)!! Сами си правте сметка за какво става дума!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:Впечатляващо!Българинът си е НАИВНИК. Баси, точно за това мисля сегашното ми Пунто да е последната кола втора употреба която карам!!!I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
важното е колата да работи, а км се следят от сегашния шофьор. аз лично почвам като нова - всичко сменям(принципно де, сега я взех от познат и ще си спестя ремъка - на 17хил км е)а по въпроса - моите тубички на еърбега пише, че са валиднни до 12.2006 и тогава да се сменят. после сигурно ще светне лампата - знам лиA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
niko_ymn написа:Всеки месец на заплата сменям по нещо като карам подред по степенуване - като се почне от най-важните работи (имах гърмящи гърнета с които не можеше да се отлага и да се кара покрай полицаите, сега идва ред на ремъците, а преди да са свили студове и на другите неща. Не ставаше въпрос за мойта кола - аз питах по принцип. В Мобиле БГ може да забележите немския и транзитния номера по снимките - аз си я обичам каквато ще да е - сам съм си я избирал 6 месеца и сам съм извършил вноса и талона си е на моето име (не инвалид) ... може малко повече да ми е излязла ама знам поне, че никой преди мен не я е карал по наще дупки.Има ли как да се провери Въздушната възглавница дали работи - без тя да се отвори разбира се?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар