Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проверка дали реални КМ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проверка дали реални КМ

Искам да питам какви са начините да се провери какви са реалните километри на автомобила. Питам защото ако са реални 83K мога да сменя само ремък без ролките ... ама не знам освен по сервизна книжка, състояние на интериора, дали няма и някой хакерски начин да се види в ECU-то нещо като Date Last Modified. То майстора ще каже как са ролките де ама аз ей така от любопитство пак бих проверил ако има начин.
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

83750 км за 10 години = 8375 км на година.... Нико, аз вярвам, ама ти вярваш ли? Като прочета такъв джамбазки фолклор първо ми става смешно, ама после тъжно. Ако са оригинални километрите на тази кола, то тя е имала повреда или удар и бая време ще да е престояла по сервизите.Нещо пак не ми се вярва.Аре, поне да беше 99-2000г, малко декиш да хване, ама за 96г, такъв скромен километраж е смешно, ако не тъжно! На колите от тази година могат да се манипулират километражите и то много лесно.Виж, от 2000г става по-трудно за измамниците, но не вярвам чак толкова, че да ги затрудни сериозно.По-скоро съди за пробега по вторичните белези, като износване на волана,педалите,тапицерията и каквото се сетиш ПП.. нещо не разбирам, ти продавач ли си или купувач?По обявата си продавач.
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Смея да твърдя, че в 99% от случаите километрите са манипулирани, като се базирам на много информация прочетена по въпроса, общо познаване на методите за промяна и т.н.Съвсем усреднено може да приемеш 20-30 хиляди км на година за бензинов двигател и 30-40 хиляди за дизелов. Разбира се има изключения, но те са изключителна рядкост. В БГ се внасят *само* коли на малко км, което естествено подсказва, че манипулацията на км е практика.
      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

ако колата е на малки километри ,реални е почти сигурно удряна !! в Германия няма коли за нашият пазар ,които да са на по малко от 250 000 км ,а дори и там почнаха да връщат километражите !!! по добре си сменяй всичко ,почни си от НУЛАТА ,записвай си всичко и карай със здраве и безаварийно !
        фиатче Браво 2.0

Коментар

.....

Коментар

моята я взех на 147000 км - първа регистрация по талон 06.96 г. - преди 2 месеца....като влязох в ePER видях че е 05.94 г. не че ми пука - колата върви, харчи малко, а аз това искам от нея!!!за 2 месеца аз навъртях 4000 км., т.е. за 1 година 24000, за 12 години 300 000 км. сменяй трите филтъра, ремъци, ролка, антифриз, свещи, кабели за свещи и още квото се сетиш , карай и гледай да не се пребиеш некъде и си свиркай!!!!ти тая кола колко смяташ да я имаш - 10 -15-20 години???
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

На 83 000 тя е още в гаранция бе

Коментар

Момчета тая колица направо си е нова.Моита фиатка е 96г и е на 208 000 това мисля че са реални но и то не е на 100%

Коментар

колеги, защо се нахвърляте така върху човека ?винаги си има изключения
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Моята я взех на 186000км. тя е 1992г.И да не са били толкова, като е здрав мотора какъв е проблема???
                    N.Y. State of Mind

Коментар

И моето дизелово Типо е 95г.256000км по километраж.Има перфектен салон без драскотина по тапицерията.Като се сетя,че на старото ми Типо,пак дизел,му беше потънал дунапрена на шофьорската седалка и започвам да добивам представа за реалните километри.Дигиталния километраж е до 200000км и се нулира.Аз го взех на 180000.Плюс 200000-о ужас.Нека после да разправят,че в Италия не могат да правят дизели.
                      Octavia RS
                      Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Защо гадаете километрите? Във всеки сервиз с компютър за диагностика могат да прочетат истинските километри които се записват в ЕКУ и не могат да се променят.

Коментар

fiat brava написа:
                          Защо гадаете километрите? Във всеки сервиз с компютър за диагностика могат да прочетат истинските километри които се записват в ЕКУ и не могат да се променят.
                          май това важи само за коли след 2000 или 2002 г
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Моята БРАВА е 05.1998 но ЕКУ-то е като за модел 1999 г. IAW- 49F. Значи не е след 2000 г..

Коментар

мойто старото типо беше 90г и я продадох тази година март месец на няма и 130 000км възможно е да е на малко километри но ако е горублянска 100% не е

Коментар

Working...
                              X