Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростите на Bravo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със скоростите на Bravo

Здравейте. Имам следния проблем със скоростите: когато включа на 2-ра и подам газ лоста излиза от предавката и колата започва да хърка. След което включвам пак и се оправя, но това е много неприятно, тъй като от вчера става почти всеки път като включа на 2-ра. Ако някой е имал подобен проблем ще съм много благодарен, ако сподели как го е решил.
    Fiat Bravo SX 1.6 16V

Не мога да съм сигурен ,но съм имал същия проблем само където не беше с фиата.Решението на проблема се криеше под капака Закарах колата на майстор и я оправиха за секунди- някакви гумички на скоростната кутия се бяха извадили. Отиди на майстор да погледне и ако е същото няма да ти вземе много пари.
    Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

boneff написа:
      Не мога да съм сигурен ,но съм имал същия проблем само където не беше с фиата.Решението на проблема се криеше под капака Закарах колата на майстор и я оправиха за секунди- някакви гумички на скоростната кутия се бяха извадили. Отиди на майстор да погледне и ако е същото няма да ти вземе много пари.
      Дано да си прав. Защото едни познати тука ме наплашиха, че било от някакъв синхронизатор. И можело цялата кутия да се е прецакала. Дано да е само това.
      Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

вероятността да е синхронизатор е много голяма !!колкото се може по-бързо я закарай на майстос и избягвай да включваш 2-ра скорост !
        фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
          вероятността да е синхронизатор е много голяма !!колкото се може по-бързо я закарай на майстор и избягвай да включваш 2-ра скорост !
          Ами явно ще е синхронизатора. Който и да питам, всеки ми казва, че най-вероятно е да е той. Иначе на втора избягвам да включвам. Днес цял ден я карам от 1-ва на 3-та. Само дано и 3-та не се прецака, че от 1-ва на 4-та... Утре сутринта ще я карам на сервиз. Ако имате представа колко струва синхронизатор, моля кажете.
          Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Продавам скоростна кутия от Браво 1.6 за резервни части, ако ти трябва нещо пиши.Аз също имах проблем (отчупи се парче от корпуса) и си купих нова ск. кутия.
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
              Продавам скоростна кутия от Браво 1.6 за резервни части, ако ти трябва нещо пиши.Аз също имах проблем (отчупи се парче от корпуса) и си купих нова ск. кутия.
              Мерси бате, но вчера си взех колата от сервиза и е оправена. Ако може да кажеш как ти се е счупила скоростната кутия, за да знам да не допускам същата грешка.
              Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

А в синхронизатора ли беше проблема? Сподели зада знаем ако се случи нещо подобно на друг

Коментар

morg написа:
                  А в синхронизатора ли беше проблема? Сподели зада знаем ако се случи нещо подобно на друг
                  Ако беше само от синхронизатора нямаше да е никак зле. Обаче за съжаление трябваше да се сменят: вилка, муфа, тампони, лагери, синхронизатор и съединител. Ремонта ми излезе точно 493лв със частите, труда и маслото за скоростната кутия.
                  Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Пак добре си минал - на мен веднъж ми взеха 600 лв. за диагностика, смяна на 2 предни амортисьора и един ремък, който го свалиха, казаха че си е ок и го сложиха пак ...

Коментар

morg написа:
                      Пак добре си минал - на мен веднъж ми взеха 600 лв. за диагностика, смяна на 2 предни амортисьора и един ремък, който го свалиха, казаха че си е ок и го сложиха пак ...
                      Сериозо ли?! Тия са луди. Аз сменях амортисьори. Взех някви италиански за 72лв единия и със труда ми взе 180лв. Ама това беше в Стара Загора.
                      Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Е вярно е, че взех по- скъпи амортисьори така, че част от сумата е оправдана. Но определено понадуха цената и най- ме разочарова ремъка за динамото - явно се беше отпуснал от жегата и употребата и пищеше много грозно... а онзи го свали, погледна и каза че е здрав и че за момента не пищи... естествено си платих за свалянето и слагането, след което просто си купих ремък и отидох в друг сервиз (при един приятел на мой познат - малко е забутано и изглежда зле, но човека си разбира от работата) 25 лева за ремък и 10 - 15 лева май дадох за смяната и сега ни вопъл ни стон . От тогава знам къде да ходя.

Коментар

Браво на този сервиз ама преди да сменят всичко това като съединител,вилка,муфа,масло консултираха ли се с теб дали ще ги сменяш или ей така давай той човека ще си плати.За синхронизатора съм съгласен от него е било ако не е било от износени втулки и тампони по щангите.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                            Браво на този сервиз ама преди да сменят всичко това като съединител,вилка,муфа,масло консултираха ли се с теб дали ще ги сменяш или ей така давай той човека ще си плати.За синхронизатора съм съгласен от него е било ако не е било от износени втулки и тампони по щангите.
                            Ами бате аз честно нищо не разбирам и може да са ме метнали. Ама ще нося старите части на баща ми да ги види и да каже, кое е било за смяна, и кое не.
                            Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Аз да кажа, че може и да не е от синхронизатори. Просто си направи труда да свалиш защитното кожухче на скорстния лост а след това свали капачето. Разгледай да не са излязла(и) вилката от пластмасовите втулки (те също се износват при много ръчкане). Цялата тая работа е покрита с розова грес, внимавай да не се изцапаш . Дано имаш късмет да са тези втулки!
                              Брава 1.6 16V ELX
                              Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Working...
                              X