Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термометър за вътрешна и външна температура

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Така си върви кабела до горната част,където уплътнението е най-близо до таблото.Там го надигнах с отверка от металния ръб(не е лепено) и прекарах кабела отдолу.Внимателно обаче с обратното вкарване на уплътнението,защото може да среже кабела.besniq30 аз бях поръчал 2 броя от тоя с волтметъра от ибей.Не можах да намеря обаче продавач от Европа и поръчах от Хонг Конг и познай дали дойде нещо.Иначе е много хубав,но не съм го срещал в БГ
    Прикачени файлове
    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Там където лепите до вратите, точно ли мери? Моят датчик е на огледалото отвън (една пъпка), и бих каза че мери съвсем точно температурата на въздуха. Май трябва да има пряк контакт с него. Зад вратата няма ли да показва няколко градуса повече?
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
        sok1 написа:
        Моят термометър е само за вътрешна температура.
        28* - ти шса свариш в собствен сос
        Снимката е правена през май месец, няма как. Иначе ето от днес около 10 часа преди обед.
        Прикачени файлове
        Stop giving directions, just say "Follow me."
        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Ето крайният ефект при мене http://prikachi.com/images.php?image...5/5409065J.jpg мисля че се получи добре малко тая лепенка паянтова с която е залепен дисплея .. ще трябва да измисля друг вариан за захващане edit: ето току що направих и една импровизирана стойка с вида и вакумче http://prikachi.com/images.php?image...чудващо за моя радост термометъра дава + - 0.5 , 1.0 C разлика
          Fiat Brava ELX 1.6 16V

Коментар

Synthy написа:
            Там където лепите до вратите, точно ли мери? Моят датчик е на огледалото отвън (една пъпка), и бих каза че мери съвсем точно температурата на въздуха. Май трябва да има пряк контакт с него. Зад вратата няма ли да показва няколко градуса повече?
            Моя днес го "хванах" в изневяра. Показваше 10.8 при положение, че навън беше 6 според термометър на кръстовището на ул. "Луи Айер" и ул. "Хенрих Ибсен" . Май на колонката отпред не му е мястото

Коментар

Абе то и аз си мисля че не му е там мястото а е във външното огледало за обратно виждане ама си е играчка .. доста разглобяване
              Fiat Brava ELX 1.6 16V

Коментар

Мен идеята за огледалото ми беше 1-та, ама като знам, че за 3 години купувах 3 такива огледала...На някои хора много им пречат. Засега съм в процес на избиране на друго място.

Коментар

Аз първоначално си мислих през плафона и някъде около антената ама честно казано незнам защо се отказах тоя вариянт
                  Fiat Brava ELX 1.6 16V

Коментар

А това огледало като го напече слънцето и както няма добра циркулация на въздух дали ще показва реално...аз се съмнявам.На заводските термометри сондата доколкото знам се намира на предната броня във въздуховодите на спирачките.Който има такива може да пробва там.
                    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Аз ще си преместя датчика от предната колонка на средната между вратите. Уреда ми е скрит в барчето, цащото иначе ще го пече снъчцето и ще показва по-висока температура, въпреки, че много добре стои на предното стъкло.
                      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

не можах да разбера как надигате уплътнението, че да влезе калеба под него

Коментар

с отверка или нож ще ти цъкна утре на светло някоя снимка
                          Fiat Brava ELX 1.6 16V

Коментар

Днес го сложих датчика на средната колонка. Прокарах го под прага и под уплътнението. Накрая го залепих със силикон. Да видим доколко ще изкара. Мястото е добро, защото няма да попада под пракя струя вода, когато се мие колата.

Коментар

А аз от преди 3 години си монтирах това и дори ми свети с габарита. Само дето се наложи да сменям цвета на светлината от синя на зелена и много окабеляване да работи точно .
                              Прикачени файлове
                              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

При мен се получи така!много-съм доволен от резултата,външния термометър върви почти еднакво с оригиналния на колата.Волтмера отчита много-добре,подсветката е супер(синята малко дразни вечер но пък оранжевата е супер)Сензорчето го изкарах от неговата "кутийка" и внимателно го вкарах във "женското" на дюбел, удължих му кабела с около 1м. и го наврях зад предния номер, уш временно но показанията са добри и засега мисля там да си остане.+ и - за волтмера взех от копчето за подгрева на стъклото,повечко трудност изпитах докато прекарам сензора отвън,сукане,мъка докато го прокарах покрай кабела за усилвателя.
                                Прикачени файлове
                                Brava td100 1999г.
                                CIVIC 1,6 SOHC VTEC EH9 на части !
                                http://besniq30.snimka.bg/automobile...9-td100.672971
                                Форд Фокус 1.8 Тдди
                                http://picbg.net/pic1.php?u_id=71529...84&i_id=688945

Коментар

Working...
                                X