Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Картера на 1.3 мултиджет има ли гарнитура?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Картера на 1.3 мултиджет има ли гарнитура?

Преди време бях скъсал един от болтовете на картера, и сега като сипах новото масло почна да изпуска от там.Решил съм да го оправя тоя проблем.Има ли гарнитура на картера или се слага само силикон?Някакви уловки при свалянето на картера? Ще излезе ли без да махам тръбата на ауспуха?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Никой ли не е сменял гарнитура на картера на това моторче?А си мислех че сме много голям форум.
    FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Ми това е сравнително нов двигател, още не разпростанен и не показал проблемите си, не вярвам нкой да разглоби нов здрав двигател е така за спорта
      ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Е не е толкова нов, от 2003 го слагат на пунто,панда и други.
        FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Вече трети ден те мързи да си отвориш един ЕПЕР и да провериш. За сметка на това, чакаш някой да ти напише нещо за двигател, който може би имаш само ти от активните потребители, и на всичкото отгоре правиш квалификация на форума, понеже никой не е отговорил 26 часа. Ощев неделята погледнах, отне ми точно 8 цъкания с мишката и около 2 минути, че ми е бавен компютъра. Вчера можеше да звъннеш един телефон в някой магазин, да питаш и щяха да разцъкат ЕПЕР вместо теб. Форумът не знам голям или малък е, но част от потребителите ги мързи да си мръднат нокътя на малкия пръст на крака за елементарни неща. Има гарнитура. Звънни питай колко струва сега.

Коментар

Има вероятност да греша, но поне аз не виждам гарнитура, а напротив - силикон (7). А и вчера гледах един мултиджет 1,9 от АР 159 и там беше само със силикон.
            Прикачени файлове
            Stop giving directions, just say "Follow me."
            Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
            Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Няма гарнитура, само силиконец.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ogi28b написа:
                Вече трети ден те мързи да си отвориш един ЕПЕР и да провериш. За сметка на това, чакаш някой да ти напише нещо за двигател, който може би имаш само ти от активните потребители, и на всичкото отгоре правиш квалификация на форума, понеже никой не е отговорил 26 часа. Ощев неделята погледнах, отне ми точно 8 цъкания с мишката и около 2 минути, че ми е бавен компютъра. Вчера можеше да звъннеш един телефон в някой магазин, да питаш и щяха да разцъкат ЕПЕР вместо теб. Форумът не знам голям или малък е, но част от потребителите ги мързи да си мръднат нокътя на малкия пръст на крака за елементарни неща. Има гарнитура. Звънни питай колко струва сега.
                Извинявам се ама, и идея си нямах че в Епер са показани такива неща. Иначе гледах в аутодата, ама не пишеше.
                FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

...бе то много се разчита на тоя ЕПЕР, но аз лично много вяра му нямам, спорет мен това е каталог за резервни части и нищо повече, схемите са доста опростени и ако гледаш как да ремонтираш колата, няма свърши работа!
                  ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

To на ЕПЕР ако нямаш вяра, на кое ? Аутодата ли
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Няма гарнитура. Силикон се слага...Това е от личен опит. Преди 2 месеца водих едно Гранде Пунто 1.3 мултиджет на майстор за смяна на веригата. Та при тази процедура се сваля и картера.
                      Stilo Dynamic MW 1.9 JTD '03
                      Punto HLX JTD '02

Коментар

Наистина се оказа че няма гарнитура.Наложи се да се откачи скобата след катализатора и да дръпне назад меката връзка и тръбата.Трябва да се свали и една планка която покрива долния край на маховика защото скрива няколко болта.Малко снимков материалТрябва много да внимавате да не ударите картера, защото смукателя на маслото е алуминиев и е съвсем близо до дъното.При мен картера беше съвсем леко жулнат отдолу и беше опрял в смукателя.Забелязах нещо странно. Както бях свалил картера и се беше изтекло всичко и не капеше, след час изведжъж започна доста силно да се стича масло от смукателя- към 100 грама сигурно изтече. Защо се получава така?
                        FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Working...
                        X