Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Автостъкла и застраховки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Автостъкла и застраховки

Е време беше и на мен да се запиша като един от многото глупаци които без да искат си чупят нещо по колата, която и без това си има неща за правене. Та значи оправям си аз нещо по жабката изправям се рязко и отнасям с лакът огледалото за задно виждане при което за да ми е гадно установявам, че не се е отлепило а направо се е поотчупило с част от стъклото (не много но изглежда грозно дори отвън). Имам няколко въпроса:1. От каското ще ми признаят ли това като щета и ще ми изплатят ли пари да си сменя цялото предно стъкло ?2. Как стои въпроса със стикерите за прегледа и гражданската - да речем че реша да го сменям при всички случаи как могат да се прехвърлят въпросните стикери на новото стъкло ?3. Къде бихте ми препоръчали да отида за подобна смяна - продпочитам стъклото да е оригинално да не е някво стандартен боклук и евентуално има ли вариант все пак да се залепи според вас без КАТ-аджиите да ми се правят на интересни?Благодаря предварително и внимавайте как размахвате лакти - може да ви струва пари

Re: Автостъкла и застраховки

Е време беше и на мен да се запиша като един от многото глупаци които без да искат си чупят нещо по колата, която и без това си има неща за правене. Та значи оправям си аз нещо по жабката изправям се рязко и отнасям с лакът огледалото за задно виждане при което за да ми е гадно установявам, че не се е отлепило а направо се е поотчупило с част от стъклото (не много но изглежда грозно дори отвън). Имам няколко въпроса:1. От каското ще ми признаят ли това като щета и ще ми изплатят ли пари да си сменя цялото предно стъкло ?2. Как стои въпроса със стикерите за прегледа и гражданската - да речем че реша да го сменям при всички случаи как могат да се прехвърлят въпросните стикери на новото стъкло ?3. Къде бихте ми препоръчали да отида за подобна смяна - продпочитам стъклото да е оригинално да не е някво стандартен боклук и евентуално има ли вариант все пак да се залепи според вас без КАТ-аджиите да ми се правят на интересни?Благодаря предварително и внимавайте как размахвате лакти - може да ви струва пари
    1. Едва ли ще ти го признаят за щета2. Там където си смениш стъклото искай да ти отлепят гражданската и винетка. За прегледа не е важна.Ти си иамш картонче за прегледа.3. Забрави за оригиално освен ако не ти се дават около 360-400 лева. Преди 6 месеца ми се пукна предното стъкло и търсих оригинално, но застрахователите ми казаха да ходя в Кобра и оригинално стъкло не покривали. Бяха едни големи скандали, но ефект нямаше. Иначе от Кобра с упътните, стъклото е около 164 лева.

Коментар

може и да ти го признаят ама измисли някава история че си набил спирачка и този който е стоял до теб го е счупил с главата си например макар че трабва да ти го платят и без да ги лъжеш ама за по сигурнозависи все пак кой ти е застархователя

Коментар

аки си решил да го сменяш вземи го пукни отвън по някакъв начинтака ще ти го платятобаче замаскирай ако можеш другите поражения, за да н се осъмнят
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
          аки си решил да го сменяш вземи го пукни отвън по някакъв начинтака ще ти го платятобаче замаскирай ако можеш другите поражения, за да н се осъмнят
          Напълно подкрепям мнението на колегата.

Коментар

а да предложите място което да е близо до дианабад и където могат да го сменят / или поне да се опитат да го залепят тъй като реално то е отвътре не е отвън и ако ще го закърпят за 20 лева не си заслужава главоболията и смяната на цялото стъкло

Коментар

пич заслужава си да го смениш,може да имаш ядове ако караш така и отделно че в един момнт ще тръгне на някъде да се цепи,хвани 3-4 камъка и го направи на решетка и кажи,че това са ти го направили на паркинга на някой твой приятел докато сте си купонясвате в тях или нещо такова

Коментар

Колега, отнеси се по-сериозно към проблема. Това стъкло определено ще се разпука по-късно. Освен това не е кое да е стъкло, а предно/челно. Вземи си го счупи и кажи, че така си си намерил колата, след като си я оставил край някой цигански квартал. Кой ти е застрахователя?

Коментар

Застахователя ми е Евроинс и според мненията тук излиза че май ако се опитам да мина през тях ще паднат разправии. Ей сега звънях в кобра и ми казаха че за 5 кинта ще залепят огледалото. Нека поясня като падна огледалото нещо като люспичка се отчупи от стъклото не се е цепнало или нещо подобно. Иначе смятам да си пробвам късмета в Евроинс да видя на какви ще се направят. Аз съм застахован в централния им клон така че мога много добре да ги увикам ако ми се направят на интересни. А пари нямам в момента за стъко което ще рече че поне до заплата трябва да изчакам защото и те да се съгласят да ми го платят пак няма да е по рано от следващата седмица и ако аз сам си счупя стъклото ще трябва да стоя без кола.

Коментар

виж в Кобра какво ще ти кажат хорататова им е работатаще кажат дали е опасно или неако може да караш така, стой си с оригиналното стъкло
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

до такъв извод стигнах и аз - то ако се нацепи най лесната работа е да отида при застрахователя и тогава да се разправям,но сега смятам че ще е само ядове. Айде после ще кажа какво е станало на някой ако му се случи същото да знае занапред

Коментар

Кобрата са пълни некадърници.Миналата година сменях предното стъкло при тях.Първо ми казаха някаква си сума 470 лв,след като разбраха 4е колата има автокаско,като преди това бях говорил с някой от тази фирма и ми каза цена от 190 лв.Както и да е .Закарах колата и казаха че за 2 часа е готова.Като отидах след два часа ми стана лошо като я видях.Предно стъкло нямаше и всичко беше омазано с черен силикон.Казаха че стъклото се изплъзнало и че им се случвало за първи път.Чаках още 2 часа да изсъхне силикона за да го махнат и още 2 часа да го сложат на ново.След това се оказа че са разтегнали гуменото уплътнение на стъклото като са го монтирали и по ръбовете стърчеше.Налага се след това аз допълнително да го лепя.Добре че ми платиха всичко после застрахователите.така че по добре не го сменяй или поне не при Кобра.Не е тук темата иначе мога да ти разкажа и друга история,за един приятел дето от спукано стъкло кара цяла седмица без стъкло,заради тях.
                        COUPE 1.8 16V
                        Volvo XC90 T6

Коментар

Working...
                        X