На мойта Брава и изгоря единия халоген - фар за мъгла. Как да го смъкна тоя фар?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се сменя халоген?
Collapse
X
-
здравей , ако имаш достъп до канал е за 5 мин. работа, веднага имаш достъп до капачето на халогена отзад и до крушката и си я сменяш ( не става през акумулатора)аз нямам канал и затова се мъча по следния начин, с крика вдигам съответното предно колело (ляво ,/дясно) , свалям го , след това свалям пластмасовия капак с решетките (на винтове е) и имам достъп до халогена отзад, сменям крушката и пак сглобявам всичко, не е весело никак заради една крушка цялата процедура , ако имаш канал е лесно отдолу имаш достъп да халогена без проблем (аз нямам кора под двигателя но и ти да имаш предполагам че не се сваля сложно)FIAT Stilo 1.4 16V
FIAT Bravo 1.6 16V (преди)
Коментар
-
Alexius написа:FORGER написа:Мерси за инфото!Честно казано от този вариант се притеснявах Ама ще трябва да се ляга.SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Аз минах днес през процедурата "смяна на крушки на халогени". Стана доста лесно - нямам канал, но си импровизирах.Качих бравото на един по-висок бордюр, дръпнах ръчната, сложих и едно паве за екстра, постлах си килимче и легнах отдолу.Отвиваш капачката на халогена, махаш контричката, сменяш крушката, слагаш контричкта, завиваш капачката юПосле обръщаш колата, така че другата страна да е на бордюра, повтаряш операцията.Отне ми 10 мин някъде, защото бяха заяли клемите и крушките, та трябваше да мокра с ВД40.Fiat Bravo GT -> дзверчето
Коментар
-
sasco
Колеги кви бордюри,кви павета?За 2мин. се сменя халогенката.Има една рапидка която се вижда откъм халогена и една отдолу от бронята на колата .Целият фар пада,вади се крушката която е H1-55W,oт една скобичка и се слага новата.Завиват се обратно рапидките.Тва е!Успех.
Коментар
-
Пичове, какви рапидки кви 5 лева бе?! Не знамкак са ви за крепени халогените, но или не сте ги сваляли или ако това с рапидките е вярно, някоя сутрин ще осъмнете само с дупките в предната броня. Светвам горещо да си вдигнете Фиатите и да видите дали пластмасовите кръчета на халогена не са ви счупени. Ако са счупени и парчетата си стоят закрепени за болчета, ги отвийте и ги залепете с лепило към основното тяло на халогена! Успех!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар