Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задна чистачка.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задна чистачка.

Здравейте, пак съм аз с тъпите въпроси, за което се извинявам!Видях, че на задната ми чистачка гумичката се е изтъркала (почти я няма) и самата чистачка дере леко стъклото. Като отидох до бензиностанцията видях че продават и реших да си купя, но човек видя колата и каза, че механизмът при тези чистачки бил друг и нямало да стане. Какъв точно е този механизъм, откъде да си търся чистачка или само гумичката можел и да се смени?Благодаря предварително.
    Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3

Може да се смени само гуменото перо.Продават по магазините за автоаксесоари всякакви-графитни,силиконови във всякакви цветове и струват не повече от 2-3лв.Има малко игра по смяната,но предполагам,че излиза десетократно по-евтино отколкото нова цяла чистачка.И на мен ми предстои да се позанимавам с това,че се е скъсала гледам...
    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Става дори и от обикновена стара предна чистачка от този тип обаче. Измерваш колко ти трябва и режеш от гумата . Аз съм така от миналата година и като гледам как чисти не виждам разлика от новата в качеството на чистене.
      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Ако може някой да даде схема или обясни как се сваля това гумени перо, защото четох, че има някаква тънкост и ме е страх да не счупя нещо...Благодаря отново.

Коментар

Относно смяната на перото, няма нищо сложно, и няма никакви механизми. Просто издърпваш старото от едната страна, и навличаш новото.Ама щом ти дере стъклото, виж дали самото рамо не ти счупено. Защото колкото, и да е износена гумата на чистачката, ако рамото е здраво, няма да дере.
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Наистина погледни това за което ти каза nikolce.Ето и схема :1. Махаш старото перо.2. Ще ти изпаднат двете ленти които го усилват. Ако не можеш да го махнеш лесно ,леко, ама наистина съвсем леко с плоска отвертка разширяваш онези пластинки които приличат като крака на схемата3. Слагаш новото перо,заедно с пластините.Ако не можеш заедно една по една като почнеш от гумата, а след това и лентите.4. В случай че си разширил тези краченца ги стягаш с клещи до базово състояние.
            Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Благодаря много за отговорите, утре ще си купя ново "перо" и да видим дали ще се справя.

Коментар

sa6obravoto написа:
                Става дори и от обикновена стара предна чистачка от този тип обаче. Измерваш колко ти трябва и режеш от гумата . Аз съм така от миналата година и като гледам как чисти не виждам разлика от новата в качеството на чистене.
                Става и такава от чистачка тип "банан". Лично съм го изпробвал, даже 2 години карах по този начин, докато не си купих задна чистачка за браво от АХМ. работата при мен беше такава че пластмасовите държачи на старото рамо се бяха износили и самото перо не лягаше както трябва на стъклото( в последствие се и счупиха което ме принуди да си купя нова чистачка). тук е мястото да отбележа че новата чистачка е пълно копие на оригиналната "Champion" с единствената разлика че няма шлици , но и затова се намира решение
                Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Working...
                X