Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обороти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обороти

Двигателят на палиото ми е 1.2i. С автоматичен смукач е. Ето какво забелязвам от известно време. По принцип оборотите на колата, когато е загряла, са около 900 об./мин. Вече на 2 пъти по време на шофиране на дълъг път, когато по нанадолнище изключа от скорост, забелязвам че оборотите са над 1000 - може би около 1100 об./мин. При градско каране подобно нещо не съм забелязвал. Оборотомерът е със стрелка ( а не цифров ), деленията са малко и сбутани едно в друго и не може да се каже съвсем точно колко са оборотите, но са в приблизително тези стойности, които съм написал по-горе.Засега не мисля да се занимавам с това, още повече че разходът на колата си е съвсем в норма. Все пак ми е интересно на какво се дължи това леко покачване на оборотите.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

не ми се вярва стъпковия мотор да си показва "рогцата" само когато се пусне по инерциявиж нещо по маркучите да не е преправяно или да е паднал някой

Коментар

Мерси, колеги. Само да свърша работа и отварям капака. Аз има ли нещо по колата не мога да спя, докато не го оправя, а от вашите мнения разбирам че има нещо и аз няма да го оставя така А двигателят е 178B5000 1.2i, мисля че освен на Палио се слага точно на Пунто, а също и на някои модели Lancia.

Коментар

Между другото днес ходих на елкон, най-добрия в Пазарджик (в Промишлена енергетика). Казаха ми, че това е съвсем нормално, че колата има датчик за движение, който вдига с около 200 об./мин. оборотите при празен ход, когато колата е в движение. Целта била презастрахотка на работата на сервоусилвателя по време на движение. Т.е. при работа на двигателя на празен ход, когато колата се движи по инерция или по нанадолнище, нормалните обороти са 1100.

Коментар

аз пък сам забелязал нещо подобно на Шкода Фабиякогато е по инерция моментния разход се качва от 0,5л/ч почти двойнообаче оборотите сякаш не се променят
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

snake написа:
            Между другото днес ходих на елкон, най-добрия в Пазарджик (в Промишлена енергетика). Казаха ми, че това е съвсем нормално, че колата има датчик за движение, който вдига с около 200 об./мин. оборотите при празен ход, когато колата е в движение. Целта била презастрахотка на работата на сервоусилвателя по време на движение. Т.е. при работа на двигателя на празен ход, когато колата се движи по инерция или по нанадолнище, нормалните обороти са 1100.
            Колега, абсолютно правилно са ти го казали. Моят мотор 1.2 ( същия като твоя мисля) се държи точно по тоя начин!При каране по инреция ( дори и с ниска скорост) оборотите си ги държи на 1100!Нищо чудно че и шкода фабия е така, вероятно и тя е със същия BOSH инжекцион както и ние с теб.
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
              Колега, абсолютно правилно са ти го казали. Моят мотор 1.2 ( същия като твоя мисля) се държи точно по тоя начин!При каране по инреция ( дори и с ниска скорост) оборотите си ги държи на 1100!Нищо чудно че и шкода фабия е така, вероятно и тя е със същия BOSH инжекцион както и ние с теб.
              А случайно по това време да ви е бил включен климатика

Коментар

И с включен и без - все тая! По инерция винаги 1100 оборота, на място - 800, като спра след секунда-две стрелката бам надолу с 300 оборота.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                http://forum.fiat-bg.org

Коментар

На Форд Ескорт набор на Типото като му включиш задна скорост автоматично оборотите се покачват на около 1300 и задната чистачка няма постоянни обороти нормално а на задна започва да се движи постоянно.Много ми стана странно но факт!
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Тва с оборотите и според мен е нормално виждал съм го на доста коли дори и при движение в градски условия преди спиране на сфетофар оборотите са високи и когато колата остане неподвижна се нормализират (примерно на Хюндай Акцент 95г. със жило за скоростомера).А тва за Фабията - разхода в движение е точно 0.5л/100км при движение със 100км/ч при изключено от скорост(карам Фабия всеки ден и го знам от опит :D ).При Фабията ниските обороти непомръдват при загрял мотор :D

Коментар

Mitko написа:
                      Е то и шоколада Милка се произвежда от бобри. Твоята кола няма електрически датчик за скоростта защото е с жило, а и няма инжекцион който да се интересува от скоростта на движение или от това дали колата се движи или е в покой. По високите обороти на празен ход и висока скорост си ги обяснявам само с по-голямата насрещна въздушна струя. Ако има начин от насрещния въздух колата да глътне повечко е нормално да повиши малко оборотите.
                      Не знам, човека с който се консултирах, е наистина сериозен специалист, а не някой самозван жичкаджия. Инженер е и е специализирал в Англия. Всеки може да сгреши разбира се, но репутацията му е наистина отлична. А за шоколада Милка две мнения по въпроса няма.

Коментар

nParMaTuK написа:
                        Тва с оборотите и според мен е нормално виждал съм го на доста коли дори и при движение в градски условия преди спиране на сфетофар оборотите са високи и когато колата остане неподвижна се нормализират (примерно на Хюндай Акцент 95г. със жило за скоростомера).А тва за Фабията - разхода в движение е точно 0.5л/100км при движение със 100км/ч при изключено от скорост(карам Фабия всеки ден и го знам от опит :D ).При Фабията ниските обороти непомръдват при загрял мотор :D
                        0,5л/ч - грешката е мояи аз карам всеки ден и аз го знам от опит :D оборотите не мърдат, но компа казва друго
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

BO написа:
                          На Форд Ескорт набор на Типото като му включиш задна скорост автоматично оборотите се покачват на около 1300 и задната чистачка няма постоянни обороти нормално а на задна започва да се движи постоянно.Много ми стана странно но факт!
                          Това не го знаех - ще пробва и на мойто :D
                          Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Коментар

На Фит Палио 100 1.6 16v има датчик за скороста, за 1.2 незнам, на него му нямам схемата.
                            LANCIA Dedra 1.6 835A1.000

Коментар

Working...
                            X