Здравейте колеги!Първо да започна с извинението си,ако вече има такава тема(вероятно има,за което много съжалявам).Значи имам Fiat Punto_S 1.2 60 к.с (кабриолет).Миналото лято,докато все още нямах книжка,баща ми удари картера в някакъв стабилен камък,при което картера се деформира доста красиво,дори нещо се случи и с маслената помпа...В последствие се оказа че картера не е сцепен,а се е счупила самата маслена помпа.Смениха и двете неща с нови,както и маслото.Един-два месеца по-късно реших да проверя нивото на маслото и след като вдигнах щеката установих,че маслото е на минимум,дори малко под него.Поглеждайки картера видях че той,както и малко над него и доста омаслено...После почнах да обръщам внимание и на сълзенето...Налях един литър,нивото на щеката се качи.Но по интересното е че след околу 300-400 км щеката пак беше суха.Колата не го гореше,след обезмасляване на двигателя и измиване се установи че тече от гарнитурата на картера...Сега доста често доливам и до преди 2-3 седмици при наливане от 1 литър масло нивото на щеката се качваше...но онзи ден след като щеката беше напълно суха,нивото не мръда(остана си суха) изчаках 1-2 часа пак същото,запалих двигателя,пак същото...след два дни наливам още литър,абсолютно никаква промяна..Колата не звучи като без масло...Знам че фиата събира 3 литра,при налети 2 няма и следа от масло по щеката...Ако имате някаква идея какво точно става,как да оправя това или как да направя някаква по добра диагностика на проблема ще ви бъда благодарен...А дали теча е от гарнитурата на картера не е 100% ясно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
неизвестена загуба на масло
Collapse
X
-
Въоръжаваш се с парцали,кореселин,прожектор/подв.лампа/;качваш я на канал;забърсваш омаслените места,палиш и изчакваш да позагрее двигателя,някой да държи около 3000/3500 оборота,а ти гледаш от къде ще избие.След гасене на двигателя пак оглеждай поне още 10-на мин.Имах подобен проблем и се оказа че при форсиране избиваше от уплътнението на масления филтър,макар че беше затегнат.
Коментар
-
muns61 написа:При такава загуба на масло, под колата винаги ще има петна от масло. И то доста...Ако няма - хапва си го с кеф!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар