Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Празен ход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Празен ход

Искам да попитам, верно ли е, че когато колата се изключва от предавка и се оставя по инерция тя черпи повече гориво отколкото, когато се подава газ. Чувам различни неща от различни хора и се чудя кое е вярно.
    Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3

Това е някакъв мит..според мен като е по инерция гори по малко .. все пак е на 850-900 оборота... :D :D
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Неправилно формулиран въпрос!
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Ако е по нанадолно на скорост - може и никакво да не гори, зависи от наклона и скоростта. Ако е изключена от скорост си има консумация на час, колко е - зависи от колата.
        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

На надолнище по баири, пример: карам 5 километра на равен път и след това следват около 3 километра на надолнище по баири, какво правя (два варианта):1. Изключвам от скорост и оставям по инерция с включен двигател.2. Оставам си на 5-та и подавам лека газ.В кой от двата варианта ще ми гори по-малко?
          Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3

Коментар

ако си с обикновена газова, на изключено от скорост ще ти гори по-малко, ама не ти препоръчвам да го правиш и все пак вземи книжка преди да караш..
            Брава 1.6

Коментар

пак не може да се каже, зависи с колко км/ч се движиш. ако си на 90 км/ч на пета, би трябвало да гори по-малко л/км. а я да добавим и трети вариант за пълнота - като спускам на скорост без газ, какво е положението.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

ако я пускаш на скорост на бензин без газ разхода е 0, абе като цяло изключването от скорост е ганьовщина милилитъра който ще спрестиш ще изразходиш в разходи за накладки, намаляш си контрола върху управлението и други по неприятни последствия може да има
                Брава 1.6

Коментар

и аз така съм чувал, но не ми стиска да пробвам да угася колата на скорост и да видя дали ускорението е същото.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

изгаснеа кола изклюена от скорост и работеща кола изключена от скорост ускорението ще е същото
                    Брава 1.6

Коментар

slonikon написа:
                      и аз така съм чувал, но не ми стиска да пробвам да угася колата на скорост и да видя дали ускорението е същото.
                      Ако все пак се решиш да пробваш, засечи точно колко километра минаваш преди да потрошиш мотора....Това може да се окаже добра реклама за Фиатските мотори

Коментар

Re: Празен ход

vladrak написа:
                        Искам да попитам, верно ли е, че когато колата се изключва от предавка и се оставя по инерция тя черпи повече гориво отколкото, когато се подава газ. Чувам различни неща от различни хора и се чудя кое е вярно.
                        Колега!- значи по инерция с изключена предавка, и да ли на място работи двигателя, разхода е един същ.Но когато се спускаш по на-надолнище с включена предавка, то ако електрониката по колата е наред, гори по-малко,даже се спира притока на гориво за ниски обороти, имам предвид горивото необходимо за нормалната работа на мотора при режим в който е зададен от производителя(800-900об.).Тази система я имаше при карбураторните мотори, дори и руските бракми с озоновия карбуратор има тази система, там има електромагнитен клапан който се затваря, ако оборотите минат границата над определените обороти ,които завода е заложил да се затвори.Така че ако спускаш автомобила по инерция, определено ще спестиш някой грам бенззз, но това при газовите уредби не-важи, поне там не съм запознат
                        Fiat palio 1.7td

Коментар

banski starec написа:
                          slonikon написа:
                          Ако все пак се решиш да пробваш, засечи точно колко километра минаваш преди да потрошиш мотора....Това може да се окаже добра реклама за Фиатските мотори
                          и кое по-точно ще потроши?!щото и аз имам такъв преход сигурно има 100-тина км на изкл.двг и на скорост

Коментар

punto_2 написа:
                            banski starec написа:
                            slonikon написа:
                            и кое по-точно ще потроши?!щото и аз имам такъв преход сигурно има 100-тина км на изкл.двг и на скорост
                            Обърни внимание на: "...да угася колата на скорост ". Потрошаването ще е мълниеносно.По темата: нямам на дисплея отчитане на моментен разход, но при спускане по наклон с включена предавка (на скорост), стрелката за температурата слиза надолу, което означава, че двигателя изстива от липсата на горене и обдухване на радиатора от насрещния въздух.

Коментар

Може би колегата има предвид дали ускорението е еднакво, когато спускаш на скорост със и без запален двигател?Правилно ли съм разбрал?
                              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Working...
                              X