Искам да попитам, верно ли е, че когато колата се изключва от предавка и се оставя по инерция тя черпи повече гориво отколкото, когато се подава газ. Чувам различни неща от различни хора и се чудя кое е вярно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Празен ход
Collapse
X
-
На надолнище по баири, пример: карам 5 километра на равен път и след това следват около 3 километра на надолнище по баири, какво правя (два варианта):1. Изключвам от скорост и оставям по инерция с включен двигател.2. Оставам си на 5-та и подавам лека газ.В кой от двата варианта ще ми гори по-малко?Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
Re: Празен ход
vladrak написа:Искам да попитам, верно ли е, че когато колата се изключва от предавка и се оставя по инерция тя черпи повече гориво отколкото, когато се подава газ. Чувам различни неща от различни хора и се чудя кое е вярно.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
banski starec написа:slonikon написа:и аз така съм чувал, но не ми стиска да пробвам да угася колата на скорост и да видя дали ускорението е същото.
Коментар
-
punto_2 написа:banski starec написа:slonikon написа:и аз така съм чувал, но не ми стиска да пробвам да угася колата на скорост и да видя дали ускорението е същото.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар