Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отзиви за новата Крома като втора ръка?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pi4_s_bravo написа:
    Ами аз гледах ,залягах из краката ама не успях да се ориентирам има ли моята Крома такъв подгрев с реотан или няма. Някакъв начин да се пробва? То като взема кабел ще го активирам като екстра,ама ако го няма физически какво правиме?
    Казах ти,провери дали имаш бушон на клемата на акумулатора,ако има значи има и реотани,а дали са активни трябва да се види с диагностика.
    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
    Ventura garage

Коментар

А кой или как се деактивира туй нещо?При положение, че го има, не си обяснявам защо от завода да го изключват.Примерно да губи настройката при махане на акумулатора?
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

pi4_s_bravo написа:
        В кутията за акумулатора на Крома акумулатор с каква дължина се събира- сегашния ми е 74Аh с дължина 278мм, има още място ама дали се събира 315мм?
        Аз съм с Varta Silver Dynamic 85Ah, който е 315 мм - събира се и даже остава около 1 см. Не знам обаче дали има разлика в акумулаторните кутии между 1.9 и 2.4. Специално този акумулатор го има с 2 височини - 175 и 190 мм. Правилната височина за Кромата е 190 мм, за да може да се притисне нормално от горната планка. Когато аз купувах обаче нямаше 190 мм, а беше на промоция и си взех 175 мм. Трябваше да измисля нещо за подлагане, за да стане както трябва монтажа.
        Fiat Croma 2.4 Multijet/20V '06, 939A3.000
        ex. Lancia Lybra 2.4JTD/10V SW '00, 839A5.000

Коментар

Някой колега да е разглеждал на живо ето тази обява:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...3u1jМного ниска ми се вижда цената , но май тия дни ще се разходя до Сливен да я видя наживо

Коментар

И аз смених малкото Пунто с голямата Крома. Имам я от 20 дена и за сега съм много доволен. Ако има някой по-старш от Пловдив ще се радвам да разменим малко опит :D
            Grande Punto 1.3 75 hp
            Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

Здравей те Колеги.Честита коледа.Да се похваля и аз от две седмици карам Крома, 2005г. За момента съм събрал само положителни впечатления от този чудесен автомобил.Имам близнаци на 45 дена, багажника е голям, е не достатъчно но детската количка влезе двете кошарки, и няколко чанти. За семеем автомоби е идеален.Поздрави на всички и весели празници

Коментар

Как се държат Кромите ви по снега- аз съм малко разочарован откъм тръгване/проходимост , затъва лесно и трудно се вади дори от недълбок сняг. Бравото далеч по-лесно влиза и излиза от преспи . Иначе заради ESP и другите глезотии нямам забележки при движение по утъпкан сняг , но прекалено лесно затъва въпреки чисто новите Pirelli Sottozero 3.
                Фиат Крома 1.9 16v+
                Фиат Браво 1.6 16v
                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

За много години колеги. Имам питане относно акумулатор на Крома 2.4. Бях с 65ah и палеше лесно. В момента, в който паднаха температурите и оставих колата навън едвам върти. Няма палене. Смених с 75ah и вчера при -11 запали веднага. Оставих през нощта и днес едвам завъртя, същото както и с предния. Пак не запали. Въпроса ми какъв акумулатор да сложа, че да няма проблеми ??? и какъв е максималния размер при 2.4 ???

Коментар

Аз на 1.9 сложих 77Ач с 760А стартов ток и нямам проблеми при -11 градуса. В случая е интересно тези които ползваш дали си отдават стартовия ток, имам в работата един тестер на Midtonics на който се вкарва каталожния стартов ток и след теста ти дава с какъв стартов ток разполагаш реално. Старата 72ah Banner от 680А даваше 330А и при малко над нулата трудно палех. Аз се чудех дали ще влезе 315мм дълъг акумулатор , но не посмях да пробвам и за по-сигурно взех 77-ца.
                    Фиат Крома 1.9 16v+
                    Фиат Браво 1.6 16v
                    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Честита нова година.Пич с браво: да ти кажа чесно нея чувствам много стабилна мойта крома на 29 пътувах с нея и на излизане от София към подбалканакият път не беше изчистено лед. С чисто нови гуми съм на няма и 200км. И нея чувствах много стабилна, дали защито не съм и свикнал све пак я карам от две седмици, незнам, имам и ауди а3 и сравнение с него кромата ми се струва доста по не устойчива.

Коментар

dolarcho написа:
                        За много години колеги. Имам питане относно акумулатор на Крома 2.4. Бях с 65ah и палеше лесно. В момента, в който паднаха температурите и оставих колата навън едвам върти. Няма палене. Смених с 75ah и вчера при -11 запали веднага. Оставих през нощта и днес едвам завъртя, същото както и с предния. Пак не запали. Въпроса ми какъв акумулатор да сложа, че да няма проблеми ??? и какъв е максималния размер при 2.4 ???
                        Сложих Варта 85Ah, няма ядове с паленето при ниски температури. Погледни в подфорум Сервизи и магазини.Поздрави!
                        207 тиква автомат
                        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Нямам проблеми със стабилността на Кромата.Всичко зависи от гумите!Като взех моята беше с някакви износени всесезонни гуми. Стори ми се много нестабилна. Като сложих 4-те нови летни, колата залепна за пътя.Сега съм с 2 чисто нови зимни отпред, отзад съм все още с летните.Карах в дълбоки преспи, карах по сняг, карах по лед... не съм имал проблеми.

Коментар

Съгласен съм за гумите,но мойте са 16" 225 55 смятам че са добри. След някой друг месец ще споделя вече с натрупан опит.

Коментар

Благодаря колеги. Ще пиша за това какъв е резултата и какво точно съм взел. Поздрави!

Коментар

Immortal написа:
                                Нямам проблеми със стабилността на Кромата.Всичко зависи от гумите!Като взех моята беше с някакви износени всесезонни гуми. Стори ми се много нестабилна. Като сложих 4-те нови летни, колата залепна за пътя.Сега съм с 2 чисто нови зимни отпред, отзад съм все още с летните.Карах в дълбоки преспи, карах по сняг, карах по лед... не съм имал проблеми.
                                Сравнена с Браво например Кромата си се клати като кораба майка, и това с чисто нови амортисьори и 4 спортни пружини ( с оригиналните беше още по-лигава) и регулиран преден и заден мост . Летните са ми 225/45/18 ,зимните 215/55/16 предните и на двата комплекта са ми чисто нови, задните на по един сезон. Явно самата концепция на колата е да е комфортна,плавно реагираща за разлика от Браво класа където всичко е остро, директно и т.н по управление ,окачване. Дотук на -17 градуса с новия акумулатор и добавка на Xenum против желиране на нафтата никакви проблеми с паленето.
                                Фиат Крома 1.9 16v+
                                Фиат Браво 1.6 16v
                                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                                X